Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

ΕΛΓΑ δεν θα παρακρατηθούν εισφορές από αποζημιώσεις

ΕΛΓΑ

ΕΛΓΑ δεν θα παρακρατηθούν εισφορές από αποζημιώσεις

Ο συμψηφισμός εισφορών-αποζημιώσεων δεν προβλέπεται από το υπάρχον πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία του ΕΛΓΑ, τόνισε στη Βουλή ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμος Χαρακόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ιορδάνη Τζαμτζή.
Τα κύρια σημεία της ομιλίας του αναπληρωτή υπουργού στη Βουλή:
«Η χαλαζόπτωση που σημειώθηκε στις αρχές Ιουνίου έπληξε σημαντικά διάφορες περιοχές της Μακεδονίας και ιδιαίτερα την Πέλλα και την Ημαθία. Χαλαζοπτώσεις, όμως, δεν είχαμε μόνο στη Μακεδονία, είχαμε και στη Θεσσαλία, στη Φθιώτιδα, στην Αρκαδία και στην Αργολίδα. Από την πρώτη στιγμή μαζί με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ επισκεφθήκαμε τις πληγείσες περιοχές όχι μόνο για να δούμε ιδίοις όμμασι το μέγεθος της ζημιάς, αλλά κυρίως για να διαβεβαιώσουμε τους αγρότες ότι θα υπάρξουν αντικειμενικές και δίκαιες αποζημιώσεις. Οι ζημιές αφορούν κυρίως δενδρώδεις καλλιέργειες, αλλά και καλλιέργειες αμπέλου, βαμβακιού, καπνού, σιτηρών, ψυχανθών και κηπευτικών».
Ξεκίνησαν οι εξατομικευμένες εκτιμήσεις
«Θα ήθελα να επισημάνω, ότι δεν χρειάζεται να δοθεί καμία εντολή στον ΕΛΓΑ προκειμένου να πράξει τα αυτονόητα. Εξ’ ορισμού είναι ο ασφαλιστικός οργανισμός που στηρίζει τους αγρότες, ιδιαίτερα όταν πλήττονται από δυσμενή καιρικά φαινόμενα. Έτσι, λοιπόν, αν και ακόμη δεν έχει περάσει το δεκαπενθήμερο υποβολής των δηλώσεων, ξεκίνησαν άμεσα οι εξατομικευμένες εκτιμήσεις, με προτεραιότητα στις καλλιέργειες που βρίσκονται στο στάδιο της συγκομιδής: ροδάκινα, βερίκοκα, κεράσια, κλπ. και θα συνεχιστεί βεβαίως και στις υπόλοιπες καλλιέργειες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου