Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Ανήλικα παιδιά και προστατευόμενα μέλη στην φορολογική δήλωση 2013 ΠΗΓΗ: www.dikaiologitika.gr

Ανήλικα παιδιά και προστατευόμενα μέλη στην φορολογική δήλωση 2013

ΑΝΗΛΙΚΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ 2013

Ανήλικα παιδιά και προστατευόμενα μέλη στην φορολογική δήλωση 2013

Οι γονείς ανηλίκων τέκνων ή ενήλικων προστατευόμενων τέκνων θα πρέπει να αναγράψουν τα στοιχεία τους στις φορολογικές δηλώσεις 2013, ώστε να κατοχυρωθούν τα αφορολόγητα ποσά αλλά και σαν προϋπόθεση για να λάβουν το επίδομα τέκνων στην περίπτωση που το δικαιούνται .Πως θα δηλωθούν τα παιδία στην φορολογική δήλωση 2013 για να κατοχυρωθεί η έκπτωση φόρου από τα πρόσθετα αφορολόγητα όρια των τέκνων.Πως δηλώνονται στο Ε1 τα ανήλικα παιδία : Πρέπει να συμπληρωθούν τα στοιχεία τους (όνομα, έτος γέννησης και ΑΜΚΑ) στον πίνακα 9 στη σελ. 4 της δήλωσης. 
Πως δηλώνονται στο Ε1 προστατευόμενα μέλη άνω των 18 ετών : Πρέπει να αναγραφούν τα στοιχεία τους στον πίνακα 9 στη σελ. 4. Τα παιδιά πρέπει να λάβουν Α.Φ.Μ. και να δηλωθούν στη φορολογική δήλωση του προστάτη της οικογενείας με ΑΜΚΑ και ΑΦΜ.
Εάν τα παιδιά κάνουν δική τους φορολογική δήλωση και δεν έχουν εισόδημα, αλλά διαθέτουν δικό τους σπίτι ή αυτοκίνητο ή άλλο περιουσιακό στοιχείο θα "φορτωθούν" με τεκμήρια διαβίωσης και θα φορολογηθούν για το τεκμαρτό εισόδημα.
Εάν τα τεκμήρια των παιδιών καλυφθούν με χρηματικές δωρεές από τον προστάτη της οικογένειας, θα πρέπει αυτός να δικαιολογήσει με δικά του εισοδήματα τις δωρεές, οι οποίες θα θεωρηθούν γι' αυτόν ως τεκμήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου