Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Πρόστιμο 1500 ευρώ για κάθε ανασφάλιστο εργαζόμενο

ΠΡΟΣΤΙΜΟ 1500 ΕΥΡΩ

Πρόστιμο 1500 ευρώ για κάθε ανασφάλιστο εργαζόμενο

Πρόστιμο 1500 ευρώ , θα πέρνουν επιτόπου για τους ανασφάλιστους εργαζόμενους ,οι εργοδότες που θα συλλαμβάνονται από τους επιθεωρητές εργασίας.
Σύμφωνα με την Ημερησία το πρόστιμο το οποίο εκτιμάται ότι θα είναι τουλάχιστον 1500 ευρώ για κάθε ανασφάλιστο και θα πληρώνεται απευθείας στις ΔΟΥ με έκπτωση 40% εφόσον εξοφλείται εμπρόθεσμα προβλέπεται σε σχέδιο απόφασης του υπουργείου Εργασίας που συμφωνήθηκε με την τρόικα στο πλαίσιο της αυστηροποίησης των ποινών για την ανασφάλιστη εργασία και την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής.
Με το πρόστιμο (το οποίο θα «κόβεται» ανεξάρτητα των άλλων διοικητικών και ποινικών κυρώσεων και θα ισχύει και για άλλες παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας) «τερματίζεται το καθεστώς της παρελκυστικής διαδικασίας ανταλλαγής απολογητικών υπομνημάτων και διευκρινιστικών εγγράφων που, σε αρκετές περιπτώσεις, οδηγούσαν στην αποφυγή πληρωμής των προστίμων», υπογραμμίζουν κύκλοι του υπουργείου Εργασίας. Το σχέδιο προβλέπει κλιμάκωση των προστίμων με αντικειμενικά κριτήρια έτσι ώστε να αποκλείεται η υποκειμενική εκτίμηση του ελεγκτή - επιθεωρητή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου