Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Θα υποβάλουν δήλωση και οι απλήρωτοι μισθωτοί

Θα υποβάλουν δήλωση και οι απλήρωτοι μισθωτοί

Σε διακεκριμένη σειρά θα αναγράφονται στη βεβαίωση αποδοχών τα ανείσπρακτα δεδουλευμένα

Θα υποβάλουν δήλωση και οι απλήρωτοι μισθωτοί
Ακόμα και όσοι παραμένουν απλήρωτοι για μήνες θα υποχρεωθούν να απευθυνθούν σε λογιστές για να υποβάλουν ηλεκτρονικά φορολογική δήλωση.
 
Ο λόγος για χιλιάδες εργαζόμενους οι οποίοι από τα τέλη του 2011 παραμένουν απλήρωτοι λόγω οικονομικής αδυναμίας του εργοδότη τους και οι οποίοι θα υποβάλλουν δήλωση φόρου εισοδήματος χωρίς να δηλώσουν τις ανείσπρακτες αυτές δεδουλευμένες αποδοχές. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται και φορολογούμενοι οι οποίοι δεν έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας ή η επιχείρηση τους δεν έχει κηρύξει πτώχευση.
 
Σε όλους αυτούς τους φορολογουμένους θα χορηγηθεί βεβαίωση αποδοχών, στην οποία οι ανείσπρακτες δεδουλευμένες αποδοχές θα αναγράφονται σε διακεκριμένη σειρά.
 
Και οι φορολογούμενοι αυτοί οι οποίοι είναι "όμηροι", καθώς παραμένουν απλήρωτοι για παραπάνω από 18 μήνες, θα πρέπει φέτος να δηλώσουν τα μηδενικά εισοδήματα που απέκτησαν το 2012, ενώ θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στις αποδείξεις και στα τεκμήρια που -για ακόμη μια χρονιά- αποτελούν τη μεγαλύτερη παγίδα έξτρα φόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου