Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Εντος τριμήνου οι επιστροφές φόρου

Εντος τριμήνου οι επιστροφές φόρου

Ο νέος Κώδικας προβλέπει επίσης ότι τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης για ανεξόφλητες οφειλές προς το δημόσιο θα ενεργοποιούνται μετά την πάροδο 30 ημερών από την προθεσμία πληρωμής.

Εντός 3 μηνών η εφορία θα πρέπει να επιστρέφει στους φορολογούμενους τους φόρους που δικαιούνται, βάζοντας τέρμα στις χρονοβόρες διαδικασίες που ισχύουν σήμερα με αποτέλεσμα οι επιστροφές φόρων να καθυστερούν ακόμα και τρία χρόνια.Εντος τριμήνου οι επιστροφές φόρου-Τι προβλέπει ο Κώδικας Φορολογικών Διαδικασιών
Αυτό προβλέπει το προσχέδιο του Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών, το οποίο αποτελεί μέρος του φορολογικού νομοσχεδίου που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών και θα καταθέσει στη Βουλή μέσα στο μήνα, στο πλαίσιο των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας.
Ο νέος Κώδικας προβλέπει επίσης ότι τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης για ανεξόφλητες οφειλές προς το δημόσιο θα ενεργοποιούνται μετά την πάροδο 30 ημερών από την προθεσμία πληρωμής.
Το νομοθέτημα το οποίο θα πάει στη Βουλή μαζί με τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος, δίνει επίσης τη δυνατότητα στην εφορία να προσδιορίζει ακόμη και προληπτικά φόρο αν υπάρχουν υπόνοιες ότι ο φορολογούμενος πρόκειται να εγκαταλείψει τη χώρα ή να μεταβιβάσει περιουσιακά του στοιχεία, για να μην πληρώσει.
Ακόμη καθιερώνει πενταετές όριο για την παραγραφή του δικαιώματος του δημοσίου να επιβάλλει φόρους για μια φορολογική υπόθεση, αν και η προθεσμία αυτή μπορεί υπό όρους να παραταθεί (ακόμη και 20 χρόνια)στις περιπτώσεις μεγάλης φοροδιαφυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου