Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Λουκέτο» στις εφορίες την Πέμπτη και Παρασκευή

«Λουκέτο» στις εφορίες την Πέμπτη και Παρασκευή


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις ΔΟΥ (ΠΟΕ-ΔΟΥ) αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης απεργίας την Πέμπτη και την Παρασκευή (28 και 29 Ιουνίου).
Οι εργαζόμενοι στις εφορίες αντιδρούν "στις πολιτικές διάλυσης των υπηρεσιών και υποβάθμισης του εφοριακού κλάδου".
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕ ΔΟΥ, το διεκδικητικό πλαίσιο της κινητοποίησης αφορά στο "Πάγωμα κάθε διαδικασίας αναδιοργάνωσης (για το σύνολο των φορολογικών Υπηρεσιών του ΥΠ.ΟΙΚ.) έως την ολοκλήρωση της μηχανογράφησης, καθώς επίσης και έναρξη ουσιαστικού διαλόγου για το συγκεκριμένο θέμα".

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στις εφορίες ζητούν "γραπτές απαντήσεις για την διασφάλιση των οργανικών θέσεων του κλάδου καθώς και όσων υπηρετούν σήμερα, τόσο στο σύνολο της χώρας όσο και κατά νομό", αλλά και "να εξακολουθεί να λειτουργεί τουλάχιστον μια ΔΟΥ ανά Νομό και να υπάρξουν επιπλέον της μιας ΔΟΥ ανά νομό και άλλες, με συνδυασμό κριτηρίων όπως: πληθυσμιακά, γεωγραφικά (νησιά, ορεινές περιοχές κ.λπ.), εθνικά (παραμεθόριες, ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές), οικονομικά-φορολογικά".

Οπως αναφέρουν: «Οι επιλογές της πολιτικής ηγεσίας σε σχέση με το μέλλον των υπηρεσιών του υπουργείου οικονομικών, είναι πλέον ξεκάθαρες και δεν επιτρέπουν εφησυχασμούς και παλινωδίες. Οι εργαζόμενοι στο υπουργείο οικονομικών, όπως και το σύνολο των εργαζομένων στο Δημόσιο βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα των απολύσεων.

Η διάλυση των υπηρεσιών (εφορίες, ΓΓΠΣ, Ν.Π. ΥΠΟΙΚ κλπ), η ιδιωτικοποίηση των αντικειμένων, η ενοχοποίηση των εργαζομένων κλπ, έχουν ετοιμάσει το έδαφος. Το επόμενο στάδιο είναι οι απολύσεις.

Ο αυταρχισμός και η ανελαστικότητα της πολιτικής ηγεσίας δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη. Η αντίσταση στις απολύσεις και τη διάλυση των υπηρεσιών μας, η διεκδίκηση των πρόσθετων κρατήσεων, η υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών μας, θα αποτελέσουν το πλαίσιο των κινητοποιήσεων μας το επόμενο διάστημα.

Τα όσα συμβαίνουν αυτές τις ημέρες στην ΕΡΤ, όσο και οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, δείχνουν την εμμονή της κυβέρνησης να υλοποιήσει τα καταστροφικά της σχέδια και να προχωρήσει στην υιοθέτηση νέων πιο βάρβαρων μέτρων στο αμέσως επόμενο διάστημα».


26/06/2013
Πηγή: www.imerisia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου