Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Ηλεκτρονική Υποβολή Αίτησης Ρύθμισης Οφειλών στο ΙΚΑ

Ηλεκτρονική Υποβολή Αίτησης Ρύθμισης Οφειλών στο ΙΚΑ

Από την Πέμπτη 20 Ιουνίου, εργοδότες που έχουν πιστοποιηθεί στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΙΚΑ, για υποβολή μέσω διαδικτύου Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (Α.Π.Δ.), δύνανται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση υπαγωγής για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών τους.
Η αίτηση με την καταχώρησή της λαμβάνει μοναδικό αριθμό αναφοράς που υπέχει θέση αριθμού πρωτοκόλλου. Την επόμενη ημέρα γίνεται ηλεκτρονική μεταφορά της αίτησης στο ΟΠΣ-ΙΚΑ και στο αρμόδιο Υποκατάστημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του εργοδότη (ΑΜΕ/ΑΜΟΕ) η οποία λαμβάνει αυτόματα αριθμό συστήματος.

Η αίτηση θα διεκπεραιώνεται στη συνέχεια σύμφωνα με τα οριζόμενα στη σχετική εγκύκλιο.

Με την ολοκλήρωση του ελέγχου και την καταχώρηση στην οθόνη "Διαχείριση Εισερχομένων" και στο πεδίο "κατάσταση εισερχομένου" της τιμής "Ελέγχθηκε", θα ενημερώνεται άμεσα ο εργοδότης, μέσω του διαδικτυακού τόπου www.ika.gr για την ολοκλήρωση της διαδικασίας ελέγχου και θα καλείται να προσέλθει στο υποκατάστημα για την παραλαβή του αποτελέσματος του ελέγχου και τη συνέχιση της διαδικασίας κατά τα οριζόμενα στην εγκύκλιο.

Καλείται το σύνολο των οφειλετών να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης έως τις 30/06/2013, προκειμένου να κατοχυρωθεί ο μέγιστος αριθμός των 48 μηνιαίων δόσεων για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τουs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου