Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Σε οικονομικό αδιέξοδο οι κάτοχοι φωτοβολταϊκών λόγω της έκτακτης εισφοράς

Σε οικονομικό αδιέξοδο οι κάτοχοι φωτοβολταϊκών λόγω της έκτακτης εισφοράς

August 22, 2013 στις 2:31 pm

fotovoltaika 1
Όταν πριν από 3 χρόνια ο Αγρότης της Τοπικής Κοινότητας Πύργων, Αναστάσιος Παπαχρήστου προχώρησε στην εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών στο αγρόκτημά του, προκειμένου να εκμεταλλευτεί την ηλιακή ενέργεια, ποτέ δεν φαντάστηκε ότι θα βρισκόταν σήμερα σε οικονομικό αδιέξοδο, λόγω της έκτακτης φορολόγησης.
Ξεναγώντας τον ‘’Π’’ στο χώρο εγκατάστασης παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, που είναι το μεγαλύτερο και μοναδικό πάρκο φωτοβολταϊκών των Πύργων, ο κ. Παπαχρήστου, διευκρίνισε ότι είναι ισχύος 99,88 Κιλοβατωρών με δορυφορικό σύστημα για να ενημερώνεται ακόμα και από το σπίτι του, για την καθημερινή λειτουργία του.
Όλα πήγαιναν καλά με την απόδοση του συστήματος, καθώς η περιοχή ενδείκνυται για τέτοιου είδους εγκαταστάσεις, ώσπου η πολιτεία επέβαλε την υπερβολική έκτακτη εισφορά επί του τζίρου με αποτέλεσμα να χάνεται όλο το κέρδος και τα υπόλοιπα να πηγαίνουν στα δάνεια της επιχείρησης.
«Όταν υπογράψαμε τις συμβάσεις δεν υπήρχαν τα προβλήματα και υπολογίζαμε ότι σε 5-6 χρόνια θα κάναμε την απόσβεση. Εάν ξέραμε το τι θα ακολουθήσει δεν θα προχωρούσαμε στην εγκατάσταση» τόνισε με αγανάκτηση ο κ. Παπαχρήστου εκφράζοντας τους φόβους του για το τι επί πλέον θα ισχύσει…
Έντονη  ήταν και η αντίδραση του Αντιδημάρχου Εορδαίας Σοφοκλή Σιδηρόπουλου που επισκέφθηκε το χώρο για την επιβολή της έκτακτης φορολόγησης η οποία οδηγεί σε οικονομικά αδιέξοδα τους αγρότες, εκ των οποίων οι περισσότεροι αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις των δανείων προς την Αγροτική Τράπεζα ή προς άλλες.
Ο κ. Σιδηρόπουλος εκφράζοντας τους φόβους του για την αύξηση των προβλημάτων, εν’ όψει της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο νέας αναπροσαρμογής της Κιλοβατώρας, όσον αφορά τα υφιστάμενα συμβόλαια με τη επιχείρηση, τόνισε την ανάγκη παρέμβασης της πολιτείας προκειμένου να δώσει λύση απαλλάσσοντας τους κατόχους φωτοβολταϊκών πάρκων από την έκτακτη φορολογία.


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση, με απαραίτητη τη χρήση ενεργού συνδέσμου. Διαβάστε περισσότερα http://e-ptolemeos.gr/?p=37181#ixzz2ci1SLp7B
Follow us: @eptolemeos on Twitter | ptolemeos.news on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου