Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Σαμαράς: Η πρώτη κατοικία των κοινωνικά αδύναμων θα προστατευθεί

Σαμαράς: Η πρώτη κατοικία των κοινωνικά αδύναμων θα προστατευθεί
Δέσμευση για την προστασία της πρώτης κατοικία του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού
22 Αυγ 2013 - 18:53
Picture 0 for Σαμαράς: Η πρώτη κατοικία των κοινωνικά αδύναμων θα προστατευθεί
 Σε κοινό βηματισμό για το κρίσιμο θέμα της άρσης στην απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας κατέληξαν οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος, στη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Η πρώτη κατοικία των κοινωνικά αδύναμων πολιτών και όσων αποδεδειγμένα, εξ’ αιτίας της κρίσης, δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους, θα προστατευτεί απολύτως. Αυτό δεν είναι υπό διαπραγμάτευση. Τελεία και παύλα» δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Πρόσθεσε δε ότι «η κυβέρνηση μελετά ένα πλαίσιο ρυθμίσεων που θα εξασφαλίζει την προστασία των αδυνάτων, δεν θα επιτρέπει καταχρηστικές συμπεριφορές και θα προφυλάσσει τη στεγαστική πίστη προς όφελος όλων των Ελλήνων».

H πρώτη κατοικία του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού είναι και θα είναι απολύτως προστατευμένη τόνισε σε δηλώσεις του και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Έχω πει κατ’ επανάληψη ότι η πρώτη κατοικία του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού, η πρώτη κατοικία αυτού που έχει βρεθεί σε αντικειμενική αδυναμία λόγω της κρίσης, είναι και θα είναι απολύτως προστατευμένη» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως σημείωσε ο κ. Βενιζέλος, τα στοιχεία που έχει υπόψη του δείχνουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. «Υπάρχουν πολύ λίγοι επιτήδειοι, που χωρίς να  έχουν πραγματική αδυναμία, κρύβονται πίσω από αυτούς που έχουν ανάγκη προστασίας. Το ζήτημα τώρα δεν είναι οι πλειστηριασμοί, είναι άλλο: να λειτουργήσει ξανά η στεγαστική πίστη προς όφελος όλης της οικονομίας» σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου