Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Αιτήσεις για διορθώσεις στα Α21 – Με ποιο τρόπο;Eνναλακτικη λυση ως το Σεπτεμβριο που θα βγει ονλινε τροποποιητικο Α21

Αιτήσεις για διορθώσεις στα Α21 – Με ποιο τρόπο;

a21-1Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση που είχαμε σήμερα από εγκυρότατη πηγή, η διαδικασία μέσα από την οποία θα γίνουν διορθώσεις στις αιτήσεις Α21 δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί καθώς οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται. Η πιθανότητα αυτές να γίνουν ηλεκτρονικά παραμένει ανοιχτή χωρίς όμως να γνωρίζουμε ακόμα κάτι συγκεκριμένο.
Παρ΄όλα αυτά μάθαμε πως υπάρχει τρόπος να γίνει αίτηση διόρθωσης από τώρα κι ας μην έχει ανοίξει ακόμα η διαδικασία.
Αυτό που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να μεταβείτε στον ανταποκριτή του ΟΓΑ της περιοχή σας και να καταθέσετε μια αίτηση για διόρθωση προς τον Κλάδο Οικογενειακών Επιδομάτων του ΟΓΑ στην οποία θα αναφέρεται τον αριθμό και την ημερομηνία υποβολής της αίτησης σας, το λάθος που έχει γίνει, ότι ζητάτε διόρθωση και θα επισυνάπτετε και τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά όπου απαιτούνται. Όπως μας μεταφέρθηκε ο ΟΓΑ θα ενημερώσει τους ανταποκριτές τις ερχόμενες μέρες γιαυτό και ίσως συναντήσετε δυσκολίες όσοι πάτε άμεσα, παρ’όλα αυτά ο ανταποκριτής είναι υποχρεωμένος να δεχθεί την αίτηση και να την μεταβιβάσει. Σε περίπτωση πάντως που δεν μπορέσετε να εξυπηρετηθείτε από τον ανταποκριτή μπορείτε πάντα να στείλετε την αίτηση ταχυδρομικά στην διεύθυνση Αβέρωφ 5-7, Αθήνα με την ένδειξη ”κλάδος οικογενειακών επιδομάτων”. Υποβολή αιτήσεων για διορθώσεις φυσικά γίνονται και στα κεντρικά του ΟΓΑ, στην παραπάνω διεύθυνση.
Συγκεκριμένο έντυπο αίτησης δεν υπάρχει οπότε ακολουθεί ένα ενδεικτικό κείμενο το οποίο φυσικά προσαρμόζεται αναλόγως κατα περίπτωση:
Προς: Ο.Γ.Α – Κλάδος οικογενειακών επιδομάτων
Με την παρούσα αίτησή μου θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι στην ηλεκτρονική συμπλήρωση της αίτησης Α21 που υπέβαλα στις (ημερομηνία) και με αριθμό αίτησης (υπάρχει διαθέσιμος όπως και η ημερομηνία στην αίτηση σας και εκτυπώνεται απο το taxisnet) υπάρχουν τα εξής λάθη που αιτούμαι να διορθώσετε το συντομότερο δυνατόν:
Λάθος ΑΜΚΑ παιδιού με το όνομα ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, το ΣΩΣΤΟ ΑΜΚΑ είναι 1020304050
(σε κάθε περίπτωση θα πρέπει το λάθος να ανεφερθεί λεπτομερώς καθώς και τα τυχόν επισυναπτόμενα δικαιολογητικά).
Σε κάθε περίπτωση τονίζουμε πως το κείμενο αυτό είναι ενδεικτικό και θα πρέπει να προσαρμόζεται κατά περίπτωση.
Επίσης, αυτό είναι το πρώτο βήμα για την διόρθωση των λαθών. Το πότε θα περάσει τις διορθώσεις αυτές ο Ο.Γ.Α. παραμένει ακόμα σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου