Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Χ. Θεοχάρης: Εξετάζεται το ενδεχόμενο πληρωμής φόρων σε περισσότερες δόσεις

Χ. Θεοχάρης: Εξετάζεται το ενδεχόμενο πληρωμής φόρων σε περισσότερες δόσεις



"Είμαστε σε καλύτερο ρυθμό από πρόπερσι με τις εκκαθαρίσεις", δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης στο ραδιοφωνικό σταθμό Bήμα FM.

"Πέρυσι πήγαμε γρήγορα. Με την εκκαθάριση που θα γίνει το Σαββατοκύριακο, θα προχωρήσουμε πιο γρήγορα. Με την ηλεκτρονική υποβολή θα μπορέσουμε να τα στείλουμε όλα το Σεπτέμβριο και έτσι όλοι θα έχουν έστω δύο δόσεις".

Για τυχόν νέα παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων και την ανταπόκριση των φορολογουμένων, ο κ. Θεοχάρης ανέφερε τα εξής:

"Οι παρατάσεις που μπορούσαν να δοθούν, δόθηκαν. Δεν είναι θέμα τρόικας, αλλά πρέπει να σιγουρέψουμε το μεγάλο στόχο που είναι το πρωτογενές πλεόνασμα και μας αναγκάζει οι κινήσεις μας μέσα στη χρονιά να είναι συγκεκριμένες.

Σ’ ένα μεγάλο μέρος των φορολογουμένων που είναι οι μισθωτοί, είναι μικρότερη η επιβάρυνση και επανέρχεται στα κανονικά επίπεδα που ήταν και τις προηγούμενες χρονιές. Άρα, θεωρώ ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα εισπραξιμότητας. Σε ό,τι αφορά τον ΦΑΠ, έχουμε ανέβει στο ιστορικό υψηλό του 75% εισπραξιμότητας και το μεγάλο μας ρίσκο είναι αυτό".

Για το ενδεχόμενο να υπάρξει πληρωμή των φόρων σε περισσότερες δόσεις, ο γ.γ. Εσόδων είπε:

"Το σκεφτόμαστε, αλλά εκεί όπου είναι δυσκολία, έχουμε δώσει δόσεις μέχρι το Φεβρουάριο. Πρέπει να μείνουμε στο Φεβρουάριο ως τελευταία δόση. Θα δούμε τις καταστάσεις και θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε".


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου