Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Επέκταση της προστασίας της α΄κατοικίας και για τις επιχειρηματικές οφειλές, ζητά η ΕΣΕΕ

Επέκταση της προστασίας της α΄κατοικίας και για τις επιχειρηματικές οφειλές, ζητά η ΕΣΕΕ

Την επέκταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας και γι' αυτούς που έχουν επιχειρηματικές οφειλές, θα ζητήσει η ΕΣΕΕ από την κυβέρνηση, ενώ τάσσεται κατά της πλήρους απελευθέρωσης των εμπορικών μισθώσεων.

Τη Δευτέρα συνεδρίασε το προεδρείο της ΕΣΕΕ, εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και αποφάσισε να μην συμμετάσχει η ΕΣΕΕ στο κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και στις άλλες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας που έχουν προγραμματιστεί για την ΔΕΘ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΕΣΕΕ τίθεται κατά της πλήρους απελευθέρωσης των εμπορικών μισθώσεων και τονίζει ότι πρέπει να υπάρχει ένα προστατευτικό καθεστώς που θα εξασφαλίζει την επένδυση του επιχειρηματία και θα διασφαλίζει ότι δεν θα καταστεί «οικονομικός όμηρος» του ιδιοκτήτη.

Ενόψει δε του γεγονότος ότι η επιχειρηματική στέγη είναι η «πρώτη κατοικία» του επιχειρηματία, η ΕΣΕΕ σημειώνει θα ζητήσει από την κυβέρνηση, ρητή επέκταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας και γι' αυτούς που έχουν επιχειρηματικές οφειλές.

Στον διάλογο με την πολιτική ηγεσία και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκηση στην ΔΕΘ, η ΕΣΕΕ θα προβάλλει τα εξής θέματα:

- Ορισμό και νομοθετική στήριξη της «εντός κρίσης» μικρομεσαίας επιχείρησης.

- ΟΑΕΕ, οφειλές σε ασφαλιστικούς οργανισμούς, ιατροφαρμακευτική οικογενειακή περίθαλψη.

- Πρόσβαση των μικρομεσαίων της αγοράς στην ρευστότητα και αλλαγές στο σύστημα του «Τειρεσία».

- Θέματα λειτουργίας των τοπικών αγορών και έλεγχος του παρεμπορίου.

- Απώλειες από τις διασυνοριακές μετακινήσεις και «γειτονικό» εμπόριο.

Τέλος, το προεδρείο της ΕΣΕΕ ασχολήθηκε με την λήξη της Εθνικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης για το εμπόριο και προετοίμασε το συγκεκριμένο θέμα για συζήτηση στο διευρυμένο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη, ενόψει της ΔΕΘ, στις 7 Σεπτεμβρίου, με την συμμετοχή του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και των 2 Εμπορικών Ομοσπονδιών της Μακεδονίας.

Πηγή:www.in.gr
27/08/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου