Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Ενημερώθηκε το Taxisnet με τα στοιχεία πληρωμών των φορολογουμένων

Ενημερώθηκε το Taxisnet με τα στοιχεία πληρωμών των φορολογουμένων


Στην επιδιόρθωση του προβλήματος που είχε ανακύψει στο Taxisnet και εμφάνιζε ως υπερήμερους και υπόχρεους στην καταβολή προσαυξήσεων φορολογούμενους που είχαν πληρώσει την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος προχώρησε η γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Το θέμα είχε ανακύψει λόγω της εβδομαδιαίας παράτασης που είχε χορηγηθεί για την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος και των ΦΑΠ 2011 και 2012 από τις 30 Αυγούστους στις 6 Σεπτεμβρίου.
Όλο το ενδιάμεσο διάστημα από τις 30 Αυγούστου μέχρι και χθες 9 Σεπτεμβρίου στο Taxisnet χιλιάδες φορολογούμενοι που είχαν εμπρόθεσμα καταβάλει το φόρο τους, εμφανίζονταν ως ληξιπρόθεσμοι και βαρύνονταν μάλιστα με προσαύξηση 1% λόγω υπερημερίας.
Ωστόσο, το πρόβλημα ξεπεράστηκε καθώς τα σχετικά στοιχεία πληρωμών κοινοποιήθηκαν σχεδόν στο σύνολό τους στο υπουργείο Οικονομικών από τα πιστωτικά ιδρύματα και ενημερώθηκε η βάση δεδομένων του Taxisnet.
Σημειώνεται πως αν και οι τράπεζες αποδίδουν τα εισπραττόμενα ποσά στο Δημόσιο την επομένη ημέρα της είσπραξης, ωστόσο για να ενημερωθεί το προφίλ φορολογουμένου στο Taxisnet απαιτείται η παρέλευση τριών ημερών.


10/9/2013
Πηγή: www.in.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου