Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Διπλό φορο-χτύπημα στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων

Διπλό φορο-χτύπημα στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων
Εκτός από τα τέλη κυκλοφορίας, οι κάτοχοι Ι.Χ από 1.929 κ.εκ. και άνω θα κληθούν να πληρώσουν το τελευταίο δίμηνο του έτους φόρο πολυτελούς διαβίωσης
13 Σεπ 2013 - 08:35
Picture 0 for Διπλό φορο-χτύπημα στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων
Στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών μπαίνουν μετά τους ιδιοκτήτες ακινήτων, οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. αυτοκινήτων με κινητήρα άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών.
 
Το τελευταίο δίμηνο του έτους θα τους στείλει σχεδόν ταυτόχρονα με τα τέλη κυκλοφορίας και ο φόρο πολυτελούς διαβίωσης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Βήμα, ο νέος φόρος θα βεβαιωθεί με ξεχωριστό εκκαθαριστικό σημείωμα και η αποστολή  των σημειωμάτων στους φορολογούμενους που έχουν στην κατοχή τους αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού, πισίνα ή αεροσκάφος αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Οκτωβρίου.
 
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, φόρο από 947 ευρώ έως 5.140 ευρώ θα κληθούν να καταβάλουν έως το τέλος του έτους οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με κινητήρα άνω των δύο λίτρων, καθώς θα φορολογηθούν διπλά (τέλη κυκλοφορίας + φόρος πολυτελούς διαβίωσης).

Από το νέο χαράτσι δεν θα γλιτώσουν και αυτοί που έχουν πωλήσει το όχημά του μέσα στο 2013 ή ακόμη έχει καταθέσει πινακίδες το τρέχον έτος, καθώς το μέτρο ισχύει αναδρομικά από τη χρήση του 2012.
 
Σύμφωνα με το capital.gr ο φόρος υπολογίζεται σε ποσοστό 5% επί του ετήσιου τεκμηρίου διαβίωσης για οχήματα έως 2.500 κυβικών εκατοστών και συντελεστή 10% για αυτοκίνητα μεγαλύτερου κυβισμού και πισίνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου