Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Δείτε την Εκκαθάριση της φορολογικής σας δήλωσης 2013 (αποτελέσματα)

Δείτε την Εκκαθάριση της φορολογικής σας δήλωσης 2013 (αποτελέσματα)

Προκειμένου να ενημερωθείτε για την εκκαθάριση της φορολογικής σας δήλωσης για το οικονομικό έτος 2013 (εισοδήματα 2012), μέσω διαδικτύου,πατήστε στο τέλος του άρθρου το σχετικό link της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) του Υπουργείου Οικονομικών (TaxisNet). Η ΓΓΠΣ ανακοίνωσε την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013 ότι απέστειλε στους φορολογούμενους τη 12η παρτίδα εκκαθαριστικών για τις φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν εφέτος. Στη συγκεκριμένη παρτίδα περιλαμβάνονται 780.495 εκκαθαριστικά σημειώματα, με αποτέλεσμα έως τώρα να έχουν εκκαθαριστεί 5.248.577 φορολογικές δηλώσεις συνολικά.  Από το σύνολο των εκκαθαριστικών σημειωμάτων, τα 2.553.468 εκκαθαριστικά είναι χρεωστικά (προκύπτει μέσος πρόσθετος φόρος 1.285 ευρώ), τα 1.023.141 σημειώματα είναι πιστωτικά (προκύπτει μέσο επιστρεφόμενο ποσό 297,65 ευρώ), ενώ τα υπόλοιπα 1.671.968 εκκαθαριστικά είναι μηδενικά. Το υπουργείο Οικονομικών εισπράττει καθαρά περίπου 2,98 δισ. πρόσθετους φόρους.

 
ΠροσοχήΣε πολλές περιπτώσεις φορολογούμενων εμφανίζεται το μήνυμα: «Η δήλωση έχει υποβληθεί μέσω διαδικτύου στις ../../2013. Για να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση της δήλωσης που υποβάλατε ηλεκτρονικά πρέπει να προσκομίσετε ή να αποστείλετε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, εκτύπωση της δήλωσης με τα απαιτούμενα πρωτότυπα δικαιολογητικά στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. φορολογίας εισοδήματος, μέχρι 26.9.2013.
Το μήνυμα αυτό εμφανίζεται μόνο αν επιλέξετε το link στο τέλος του άρθρου με τα αποτελέσματα εκκαθάρισης και όχι όταν κάνετε log in με username και Password στο λογαριασμό σας στο taxisnet. Το υπουργείο δεν ενημερώνει, προς το παρόν, τους φορολογούμενους με  κάποιο άλλο τρόπο (π.χ. ταχυδρομικώς ή μέσω email) ώστε να στείλουν για έλεγχο τα δικαιολογητικά της φορολογικής τους δήλωσης.  Αυτό θα προκαλέσει σημαντικό πρόβλημα σε άτομα που δεν έχουν πρόσβαση στο internet όπως οι συνταξιούχοι. 
Επίσης, για τη δυνατότητα που έχουν οι φορολογούμενοι να ενημερωθούν και να εκτυπώσουν τα εκκαθαριστικά του Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2013 καθώς και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) 2011 και 2012 από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, ενημέρωσε με ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή 25-08-2013 το υπουργείο Οικονομικών. Συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα http://www.gsis.gr επιλογή «Υπηρεσίες προς Πολίτες», και, στη συνέχεια, επιλογές «Υποβολή δήλωσης φορολογίας Εισοδήματος Ε1» και «Υποβολή Δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων Ε9» μπορούν να δουν και να εκτυπώσουν τα εκκαθαριστικά που τους έχουν αποσταλεί. Για να δείτε τα εκκαθαριστικά θα πρέπει να κάνετε login (σύνδεση) και να γνωρίζετε το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό πρόσβασης. Μπορείτε επίσης να επιλέξτε το Link στο τέλος του άρθρου για να δείτε αν έχει γίνει η εκκαθάριση της δήλωσης και πότε θα σας αποσταλεί το εκκαθαριστικό σημείωμα. 
Τα απευθείας links είναι:

https://www1.gsis.gr/webtax/incomefp/index.jsp για το εκκαθαριστικό φόρου εισοδήματος 2013 https://www1.gsis.gr/webtax3/etak/faces/index.jspx για το εκκαθαριστικό  ΦΑΠ 2011 - 2012.

Επίσης, παρατάθηκε έως και την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013, η προθεσμία για την πληρωμή της 1ης δόσης του φόρου εισοδήματος και του ΦΑΠ για το 2011 και το 2012, η οποία έληξε την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013.  Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου οικονομικών, οι φορολογούμενοι που θα εξοφλήσουν έως τη νέα προθεσμία, εφάπαξ το ποσό του φόρου εισοδήματος θα δικαιούνται την έκπτωση 1,5% που προβλέπεται, ειδάλλως θα μπορούν να πληρώσουν τον φόρο σε τρεις διμηνιαίες δόσεις. Ο ΦΑΠ καταβάλλεται σε επτά μηνιαίες δόσεις. Το υπουργείο υποχρεώθηκε να προχωρήσει τελικά στην παράταση για την πληρωμή των συγκεκριμένων φόρων, αποδεχόμενο, στη σχετική ανακοίνωση, ότι «η παράταση δίνεται για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων, δεδομένου πως αρκετοί υπόχρεοι ενημερώθηκαν τις τελευταίες μέρες για την προθεσμία καταβολής των δόσεων». Ενώ, σε πολλές περιπτώσεις δεν είχαν φτάσει ταχυδρομικά τα εκκαθαριστικά σημειώματα και οι υπόχρεοι έπρεπε να τα αναζητήσουν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Τα ηλεκτρονικά εκκαθαριστικά αναγράφουν τους κωδικούς «Ταυτότητας Οφειλής», με τους οποίους μπορεί να γίνει η εξόφληση της πρώτης δόση ή ολόκληρου του ποσού του φόρου στις τράπεζες ή τα ΕΛΤΑ. Ειδικά για τις τράπεζες, η εξόφληση μπορεί να μέσω web banking για αποφυγή ουρών και ταλαιπωρίας. Το πρόβλημα με τα εκκαθαριστικά σημειώματα δημιουργήθηκε ουσιαστικά από το ίδιο το κράτος, που ενώ έσπευσε να εκκαθαρίσει εκατομμύρια δηλώσεις και να επιζητεί στις ίδιες προθεσμίες και την πληρωμή των φόρων ακινήτων, δεν κατάφερε να αποστείλει εγκαίρως ταχυδρομικά τα ειδοποιητήρια.



Ο μεγάλος αριθμός υπαλλήλων που έχει συνταξιοδοτηθεί τον τελευταίο χρόνο, δυσχεραίνει τη διεκπεραίωση των υποθέσεων ελέγχου και εκκαθάρισης των φορολογικών δηλώσεων που υποβλήθηκαν εφέτος, λέει το Υπουργείο Οικονομικών, με την επισήμανση ότι, οι φορολογούμενοι που καλούνται στις Εφορίες για προσκόμιση δικαιολογητικών είναι 300.000 άτομα (εφέτος υποβλήθηκαν χειρόγραφα στις ΔΟΥ 25.000 δηλώσεις, αντί 1,1 εκατ. δηλώσεων πέρυσι). Σύμφωνα με το υπουργείο, η επιβάρυνση του φόρου εισοδήματος εφέτος είναι σημαντικά μειωμένη σε σχέση με πέρυσι (περίπου 3,5 δισ. ευρώ έναντι 7,5 δισ. ευρώ), ενώ η επιβάρυνση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας έχει επιμεριστεί στο μεγαλύτερο δυνατό αριθμό δόσεων (επτά δόσεις).

Αποτελέσματα εκκαθάρισης φορολογικών δηλώσεων 2013:

Πατήστε είσοδος και μετά εισάγετε τον Αριθμό φορολογικού μητρώου που σας ενδιαφέρει για να μάθετε άμεσα το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης. H υπηρεσία είναι διαθέσιμη ανεξαρτήτως του τρόπου υποβολής της Φορολογικής σας Δήλωσης (στη Δ.Ο.Υ. ή μέσω διαδικτύου).
Επιλέξτε το παρακάτω link:
Ενημέρωση Εκκαθάρισης φορολογικών δηλώσεων έτους 2013

Πηγή:www.express.gr
12/09/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου