Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Δουλεύει το online σύστημα παρακολούθησης των οφειλών προς το Δημόσιο

  υπουργείο Οικονομικών -Δουλεύει το online σύστημα παρακολούθησης των οφειλών προς το Δημόσιο


eforia1 υπουργείο Οικονομικών  Δουλεύει το online σύστημα παρακολούθησης των οφειλών προς το ΔημόσιοΜπορεί το οικονομικό επιτελείο να άργησε να βάλει τάξη στις υπηρεσίες ελέγχου και άμεσου εντοπισμού των οφειλετών προς το Δημόσιο, ωστόσο φαίνεται πως κάτι αλλάζει, αφού τελικά οι μηχανισμοί πήραν μπροστά και λειτουργούν online.
Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr επιχειρήσεις που καθυστέρησαν ένα με δύο 24ωρα να αποδώσουν ΦΠΑ και να περάσουν από τα ταμεία της Εφορίας δέχθηκαν τηλεφώνημα από την ειδική υπηρεσία ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών. Ο υπάλληλος του υπουργείο ζητούσε να μιλήσει με κάποιον αρμόδιο από το λογιστήριο των εταιρειών και στη συνέχεια τον ενημέρωνε για τις οφειλές που εκκρεμούν και οι οποίες θα πρέπει να πληρωθούν.
Μάλιστα το εντυπωσιακό είναι πως ο έλεγχος και η ενημέρωση δεν γίνεται μόνο για μεγάλα ποσά, αλλά για όλες τις οφειλές. Ετσι λοιπόν φαίνεται πως ένα πρώτο νοικοκύρεμα έχει γίνει, αρκεί να συνεχιστεί τόσο από το κράτος όσο και από τους φορολογούμενους και τις επιχειρήσεις που θα πρέπει να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου