Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΠΕΡΥΣΙ

Θεοχάρης: Περισσότερες οι επιστροφές φόρου φέτος

Θεοχάρης: Περισσότερες οι επιστροφές φόρου φέτος

Οι επιστροφές φόρων φέτος, μετά την εκκαθάριση των δηλώσεων εισοδήματος, θα είναι περισσότερες τόσο σε αριθμό όσο και σε ποσά, σε σύγκριση με πέρυσι, δήλωσε ο γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.
Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε χθες ότι ανεξάρτητα από το ψηφίο λήξης του αριθμού φορολογικού μητρώου του φορολογουμένου οι δηλώσεις φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων (ΦΕΦΠ) θα θεωρούνται εμπρόθεσμες μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της 30ης Αυγούστου.
Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι περίπου 200.000 φορολογούμενοι που δεν είχαν υποβάλει εντός προθεσμίας τη φορολογική τους δήλωση, έχουν την ευκαιρία να το πράξουν μέχρι τις 30 Αυγούστου, χωρίς την επιβολή προστίμου.

Η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, για ουσιαστική παράταση της υποβολής όλων των δηλώσεων μέχρι τις 30 Αυγούστου, αποτελεί «ανάσα» σε πολλούς πολίτες, ανέφερε, επισημαίνοντας ότι απομένουν περίπου 900.000 δηλώσεις να υποβληθούν, με τη ροή κατάθεσής τους να ανέρχεται σε περίπου 200.000 την ημέρα.
Τόνισε, εξάλλου, ότι οι αυστηροί έλεγχοι του ΣΔΟΕ θα συνεχιστούν καθώς αποτελεί συνειδητοποιημένη στάση προκειμένου να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου