Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

«Παράθυρο» για αύξηση στις συντάξεις βουλευτών

«Παράθυρο» για αύξηση στις συντάξεις βουλευτών

Εγκύκλιος η οποία χαρακτηρίζεται «εξαιρετικά επείγουσα» δίνει το δικαίωμα σε όσους κατείχαν δημόσια αξιώματα να έχουν πλέον τη δυνατότητα να αναγνωρίσουν προϋπηρεσία τόσο στο ΙΚΑ, όσο και στο επικουρικό του ταμείο.

Αναγνώριση πλασματικής προϋπηρεσίας για συνταξιούχους βουλευτές, δημάρχους και νομάρχες επιτρέπει εγκύκλιος του ΕΤΑΜ, επικουρικού ταμείου του ΙΚΑ, όπως γράφει η «Ελευθεροτυπία».«Παράθυρο» για αύξηση στις συντάξεις βουλευτών και δημάρχων-Τι αποκαλύπτει εγκύκλιος
Η εγκύκλιος, η οποία χαρακτηρίζεται «εξαιρετικά επείγουσα», δίνει το δικαίωμα σε όσους κατείχαν δημόσια αξιώματα να έχουν πλέον τη δυνατότητα να αναγνωρίσουν προϋπηρεσία τόσο στο ΙΚΑ, όσο και στο επικουρικό του ταμείο, προκείμενου να αυξήσουν τα χρόνια της ασφάλισής τους.
Η συγκεκριμένη εγκύκλιος στηρίζεται στο άρθρο 138 του νόμου 4052/2012 που προφανώς "ψηφίστηκε νύχτα" χωρίς κανένας να αντιληφθεί το παραθυράκι για τους αιρετούς άρχοντες.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, πάνω σε αυτή θα βρουν... πάτημα και οι αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης για να μπορέσουν και εκείνοι να αυξήσουν τα χρόνια της προϋπηρεσίας και άρα τις συντάξεις τους.
Με βάση τον νόμο αλλά και την εγκύκλιο του ΕΤΑΜ, συντάξιμος θεωρείται για βουλευτές που διετέλεσαν υπουργοί και υφυπουργοί καθώς και για δημάρχους και νομάρχες ο χρόνος της κοινοβουλευτικής τους θητείας ή ο χρόνος όπου θήτευσαν στην τοπική αυτοδιοίκηση. Και αυτό γιατί μπορούν να εξαγοράσουν το χρονικό αυτό διάστημα στα ταμεία όπου ήταν ασφαλισμένοι πριν από την εκλογή τους. Μέσω αυτής της αναγνώρισης θα μπορέσουν όχι μόνο να συμπληρώσουν τα χρόνια που λείπουν, αλλά και να αυξήσουν τη σύνταξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου