Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Πρωτοβουλίες Θεοχάρη για την πάταξη της διαφθοράς στις Εφορίες

Πρωτοβουλίες Θεοχάρη για την πάταξη της διαφθοράς στις Εφορίες


Πρωτοβουλίες για την πάταξη της διαφθοράς στην φορολογική διοίκηση αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρης Θεοχάρης έχει αναλάβει την εφαρμογή στρατηγικού σχεδίου για την καταπολέμηση της διαφθοράς στην φορολογική και τελωνειακή διοίκηση που στοχεύει στην ενίσχυση των κανόνων λειτουργίας του φορολογικού μηχανισμού, στην εξ αποστάσεως συναλλαγή τω φορολογουμένων με τις εφορίες, αλλά και στην ενημέρωση των πολιτών.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει καταρτίσει Κώδικα Επαγγελματικής Ηθικής και Δεοντολογίας στον οποίο εξειδικεύονται οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των υπαλλήλων που υπηρετούν στην φορολογική και τελωνειακή διοίκηση, ενώ προγραμματίζεται ειδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης τόσο των νεοδιοριζόμενων όσο και των λοιπών στελεχών.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων εξετάζει την δυνατότητα θεσπίσεως βραβείων και κινήτρων για την μείωση της διαφθοράς και την επιβράβευση των εφοριακών είτε μέσω υπηρεσιακής ανελίξεως, είτε μέσω χρηματικών βραβείων.

Παραλλήλως, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει την επέκταση της δυνατότητας διασταύρωσης στοιχείων για τα περιουσιακά στοιχεία των εφοριακών από τρίτες πηγές, την ενίσχυση της συνεργασίας με την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποιήσεως Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, αλλά και την ενίσχυση της συνεργασίας με τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.


8/8/2013
Πηγή: www.news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου