Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Κόβεται το εξωιδρυματικό επίδομα σε τετραπληγικούς και παραπληγικούς που νοσηλεύονται

?


ΚΟΒΕΤΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΟΥΣ ΤΕΤΡΑΠΛΗΓΙΚΟΥΣ

Κόβεται το εξωιδρυματικό επίδομα σε τετραπληγικούς και παραπληγικούς που νοσηλεύονται

Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας κόβεται το εξωιδρυματικό επίδομα στη διάρκεια νοσηλείας των τετραπληγικών – παραπληγικών ασφαλισμένων όλων των ασφαλιστικών ταμείων.
Συγκεκριμένα με την Υπουργική Απόφαση που σας παρουσίαζει το dikaiologitika.gr ορίζεται ότι, η καταβολή του εξωιδρυματικού επιδόματος αναστέλλεται στις περιπτώσεις νοσηλείας του δικαιούχου σε οποιασδήποτε μορφής νοσηλευτικό ίδρυμα για χρόνια πάθηση με δαπάνες του ασφαλιστικού φορέα, ανεξάρτητα από το χρονικό διάστημα της νοσηλείας του.
Η αποφαση έχει ισχύ απο τις 15/4/2013 , τα κρίσιμα στοιχεία που επηρεάζουν τη συνέχιση της καταβολής του εξωιδρυματικού επιδόματος και ελέγχονται αθροιστικά είναι η νοσηλεία των δικαιούχων για χρόνια πάθηση σε οποιασδήποτε μορφής νοσηλευτικό ίδρυμα και η καταβολή της σχετικής δαπάνης από τον αρμόδιο ασφαλιστικό φορέα (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΑΕΕ, Δημόσιο, κ.ά.).
Επομένως, δεν επηρεάζει την καταβολή του εν λόγω επιδόματος ούτε το χρονικό διάστημα της νοσηλείας ούτε η νομική μορφή λειτουργίας του νοσηλευτικού ιδρύματος.
 Η αναστολή καταβολής του εξωιδρυματικού επιδόματος για τους λόγους που προβλέπονται στην κοινοποιούμενη Υπουργική απόφαση, θα γίνεται με την έκδοση σχετικής απόφασης Διευθυντή, στην οποία θα πρέπει να αναφέρεται και ότι τα τυχόν αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά του επιδόματος θα αναζητηθούν είτε διά συμψηφισμού με τυχόν άλλες χορηγούμενες συνταξιοδοτικές παροχές είτε - σε αντίθετη περίπτωση - σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Ε.Δ.Ε..
Τυχόν επαναχορήγηση του επιδόματος θα γίνεται από την πρώτη του μήνα ο οποίος έπεται εκείνου της εξόδου από το νοσηλευτικό ίδρυμα, πάντοτε σε εκτέλεση σχετικής απόφασης Διευθυντή και υπό την προϋπόθεση ότι εξακολουθεί να υφίσταται το δικαίωμα αυτό σύμφωνα με τη διάρκεια της πάθησης που είχε προσδιοριστεί με σχετική γνωμάτευση των Υγειονομικών Επιτροπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου