Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Αναμένεται παράταση για την έκθεση φορολογικής συμμόρφωσης

Αναμένεται παράταση για την έκθεση φορολογικής συμμόρφωσης
Η ημερομηνία υποβολής μετατίθεται στο τέλος Σεπτεμβρίου
30 Ιουλ 2013 - 10:08
Picture 0 for Αναμένεται παράταση για την έκθεση φορολογικής συμμόρφωσης
Παράταση στην υποβολή της έκθεσης φορολογικής συμμόρφωσης των φορολογικών πιστοποιητικών της χρήσης 2012, έως το τέλος Σεπτεμβρίου, θα ανακοινώσει σήμερα Τρίτη το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr.  
Σημειώνεται πως νόμιμοι ελεγκτές και ελεγκτικά γραφεία, που είναι εγγεγραμμένοι στο δημόσιο μητρώο του ν. 3693/2008 και διενεργούν υποχρεωτικούς ελέγχους σε οικονομικές οντότητες, υποχρεούνται στην έκδοση ετήσιας έκθεσης φορολογικής συμμόρφωσης.
Η έκθεση φορολογικής συμμόρφωσης εκδίδεται μετά από έλεγχο που διενεργείται, παράλληλα με τον έλεγχο της οικονομικής διαχείρισης, ως προς την εφαρμογή των φορολογικών διατάξεων σε φορολογικά αντικείμενα. Φορολογικές παραβάσεις, καθώς και μη απόδοση ή ανακριβής απόδοση φόρων που διαπιστώνονται από τα τηρούμενα βιβλία και στοιχεία, κατά τη διενέργεια του διαχειριστικού ελέγχου, αναφέρονται αναλυτικά στο πιστοποιητικό αυτό.
Αν η έκθεση φορολογικής συμμόρφωσης δεν περιλαμβάνει παρατηρήσεις και διαπιστώσεις παραβάσεων της φορολογικής νομοθεσίας, δεν διενεργείται τακτικός φορολογικός έλεγχος.
Αν από την έκθεση φορολογικής συμμόρφωσης προκύπτουν συγκεκριμένα φορολογικά δεδομένα για την ελεγχθείσα εταιρεία, με τα οποία συμφωνεί και η αρμόδια ελεγκτική φορολογική αρχή, η εν λόγω έκθεση αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα των εκθέσεων ελέγχου της ως άνω αρχής. Τα πιο πάνω πρόσωπα διώκονται και τιμωρούνται για κάθε παράλειψη των υποχρεώσεών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου