Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Θεοχάρης: Προσπάθεια για αποφυγή προστίμων για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις

Θεοχάρης: Προσπάθεια για αποφυγή προστίμων για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις
Περίπου 197.000 φορολογικές δηλώσεις κατατέθηκαν χθες στο σύστημα του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τον γγ Εσόδων Χάρη Θεοχάρη
30 Ιουλ 2013 - 12:27
Picture 0 for Θεοχάρης: Προσπάθεια για αποφυγή προστίμων για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις
Περίπου 197.000 φορολογικές δηλώσεις κατατέθηκαν χθες στο σύστημα του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, ενώ οι συνολικές υποβολές έχουν ξεπεράσει τα 3,6 εκατομμύρια.
Όπως είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή ενώ εμφανίστηκε επιεικής σε όσους κατέθεσαν εκπρόθεσμα τις δηλώσεις τους με ΑΦΜ που έληγε σε 1 και 2. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα γίνει προσπάθεια να αποφευχθούν τα πρόστιμα.

Προανήγγειλε ότι μαζί με το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2011 που έχει ήδη αποσταλεί, μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Αυγούστου θα έχει αποσταλεί και ο ΦΑΠ του 2012 ενώ ο ΦΑΠ του 2013 θα πρέπει να έχει γίνει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, προκειμένου οι υπόχρεοι να έχουν εξοφλήσει τις δόσεις τους το αργότερο μέχρι το Μάρτιο του 2014.
Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, μόλις 40.000 φορολογούμενοι έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους προς τις εφορίες που αντιστοιχούν σε περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα τόνισε πως το υπουργείου κάνει προσπάθειες προκείμενου η διαδικασία των ελέγχων και διασταυρώσεων να είναι πιο στοχευμένη και να επικεντρώνεται σε επίφοβους κωδικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου