Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Στο επίκεντρο οι πιστωτικές κάρτες: Προσφέρουν εκπτώσεις για μπορούν περιορίσουν τη φοροδιαφυγή

Στο επίκεντρο οι πιστωτικές κάρτες: Προσφέρουν εκπτώσεις για μπορούν περιορίσουν τη φοροδιαφυγή

27.07.2013 12:18

Η κυβέρνηση κατάφερε να πείσει τους δανειστές να μειωθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση, ωστόσο τώρα το επόμενο μεγάλο στοίχημα είναι να πείσει τους φορολογούμενους να μην φοροδιαφεύγουν. Γι αυτό ετοιμάζεται να δώσει μπόνους στους πολίτες ώστε να χρησιμοποιούν πιστωτικές κάρτες με έκπτωση από τον ΦΠΑ.
Δηλαδή, όσοι χρησιμοποιούν πιστωτικές κάρτες θα έχουν μπόνους (έκπτωση από τον ΦΠΑ) σε κάθε τους συναλλαγή. Στόχος όπως αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη είναι ο περιορισμός της φοροδιαφυγής μέσω της χρήσης πλαστικού χρήματος, όπου ελέγχονται όλες οι συναλλαγές, και κατ' επέκταση η αύξηση των δημοσίων εσόδων.
Οπως αναφέρει και η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ με τον κωδικό της απόδειξης οι φορολογούμενοι θα μετέχουν σε κληρώσεις που θα διενεργεί σε τακτά χρονικά διαστήματα το υπουργείο Οικονομικών με δώρα όπως για παράδειγμααυτοκίνητα, ταξίδια ή και μετρητά.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα το νομοσχέδιο θα προβλέπει:
  • Την έκπτωση στον ΦΠΑ κατά 10%. Ο φορολογούμενος ο οποίος θα κάνει τις συναλλαγές του με πλαστικό χρήμα, είτε χρεωστική είτε πιστωτική κάρτα θα έχει για κάθε απόδειξη έκπτωση 10% επί του καταβαλλόμενου ΦΠΑ.
  • Δώρα. Με τον κωδικό της απόδειξης οι φορολογούμενοι θα μετέχουν σε κληρώσεις που θα διενεργεί σε τακτά χρονικά διαστήματα το υπουργείο Οικονομικών με δώρα όπως για παράδειγμα αυτοκίνητα, ταξίδια ή και μετρητά. Ο ίδιος παράγοντας αναφέρει ότι για έναν καταναλωτή το ενδεχόμενο να κερδίσει ένα ποσό ή ένα δώρο είναι σημαντικό χωρίς μάλιστα να κοστίζει τίποτα στον προϋπολογισμό. Βέβαια όλα αυτά τα κίνητρα που θα δοθούν θα συνοδευτούν και από υποχρεώσεις. Δηλαδή θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά χρήση ή της πιστωτικής κάρτας ή της χρεωστική κάρτας. Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Οικονομικών θα επιχειρήσει να χαμηλώσει το όριο συναλλαγών με πιστωτική κάρτα.
Διαβάστε περισσότερα

Πηγή: Στο επίκεντρο οι πιστωτικές κάρτες: Προσφέρουν εκπτώσεις για μπορούν περιορίσουν τη φοροδιαφυγή | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/node/116420#ixzz2aLJkV0xkΣτο επίκεντρο οι πιστωτικές κάρτες: Προσφέρουν εκπτώσεις για μπορούν περιορίσουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου