Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Προ των πυλών είναι η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ -Τι θα αλλάξει στην τιμή του νερού

Προ των πυλών είναι η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ -Τι θα αλλάξει στην τιμή του νερού

27.07.2013 13:32

Ενα βήμα πιο κοντά στην ιδιωτικοποίηση της είναι η ΕΥΔΑΠ, καθώς η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων τροποποίησε το καταστατικό της εισηγμένης, αίροντας και το τελευταίο τυπικό «εμπόδιο» που προέβλεπε πλειοψηφικό ποσοστό του Δημοσίου στην εταιρεία.
Παράλληλα, με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού «Απλούστευση διαδικασιών για την ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας, αναδιάρθρωση του ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και λοιπές διατάξεις» αφενός ανοίγει ο δρόμος να ρυθμιστούν τα κρατικά «φέσια» προς την ΕΥΔΑΠ, τα οποία ξεπερνούν τα 800 εκατ. ευρώ, αφετέρου προβλέπονται μεγάλες περικοπές στα εφάπαξ των εργαζομένων της εισηγμένης.
Την ίδια ώρα τα υπουργεία Υποδομών και Περιβάλλοντος θα ελέγχουν και θα ρυθμίζουν την τιμή του νερού μετά τις επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις των εταιριών ύδρευσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την προστασία των καταναλωτών. Κύριο ρόλο θα έχουν τα τμήματα Κοστολόγησης και Τιμολόγησης Υπηρεσιών Ύδατος και Παρακολούθησης, Αξιολόγησης Υπηρεσιών Ύδατος και Σύναψης, καθώς θα ορίζουν τους γενικούς κανόνες για την κοστολόγηση και τιμολόγηση των υπηρεσιών ύδατος, καθώς και τη σχετική πολιτική προστίμων.
Διαβάστε περισσότερα

 | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/116425#ixzz2aLJN5AQ3Προ των πυλών είναι η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ -Τι θα αλλάξει στην τιμή του νερο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου