Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Μέσα στον Ιούλιο θα πληρώσουμε φόρο πολυτελείας για τα ΙΧ – «σφαλιάρα» και στους άνεργους

Μέσα στον Ιούλιο θα πληρώσουμε φόρο πολυτελείας για τα ΙΧ – «σφαλιάρα» και στους άνεργους


Μέσα στον Ιούλιο θα πληρώσουμε φόρο πολυτελείας για τα ΙΧ – «σφαλιάρα» και στους άνεργους
Έχεις ΙΧ με κινητήρα άνω των 1928 κυβικών το οποίο κράτησες σε κυκλοφορία κατά τη διάρκεια του 2012; Έσπευσες να καταθέσεις πινακίδες στις αρχές του 2013 για να γλιτώσεις από τον φόρο πολυτελείας; Τζάμπα κόπος. Εκτός από το εκκαθαριστικό του φόρου εισοδήματος, θα σου έρθει ακόμη μια λυπητερή «εδώ και τώρα»


 Λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών και για την αντιμετώπιση των επειγουσών αναγκών επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων και υλοποίησης του προϋπολογισμού, κρίνεται σκόπιμο οι διατάξεις για την επιβολή του φόρου πολυτελούς διαβίωσης να έχουν προγενέστερη εφαρμογή από το οικονομικό έτος 2013, αντί του 2014 που είχε αρχικά προβλεφθεί. Επίσης, λόγω της αδυναμίας συνβεβαίωσής του με τον φόρο εισοδήματος στο ίδιο εκκαθαριστικό κατά το τρέχον οικονομικό έτος, ρυθμίζεται νομοθετικά η ξεχωριστή βεβαίωσή του ειδικά για το οικονομικό έτος 2013 (παράγραφος 6 του άρθρου 74)». Αυτό αναφέρει η εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου που κατατέθηκε πριν από λίγο στη Βουλή. Έτσι, τα όσα ανέφερε τοfpress.grαπό το πρωί αλλά και οι πίνακες με τα ποσά, θα σας έρθουν υπό μορφή ειδοποιητηρίου μέσα στις επόμενες εβδομάδες (διαβάστε εδώ τα ποσά του φόρου πολυτελείας).
 Κατά τα λοιπά, με το φορολογικό νομοσχέδιο γλιτώνουν οι μικρομεσαίοι από την αύξηση του συντελεστή παρακράτησης στο 80% (παραμένει στο 55%) ενώ γλιτώνουν εν μέρει και όσοι υπάγονται στα τεκμήρια καθώς η διαφορά τεκμαρτού εισοδήματος με το πραγματικό εισόδημα, δεν θα φορολογείται κατ’ ανάγκη ως εισόδημα από ελεύθερο επάγγελμα αλλά θα μπορεί να φορολογείται και ως εισόδημα από μισθωτή υπηρεσία.
Αυτοί που δεν γλιτώνουν είναι οι άνεργοι. Αν έχουν κάποια πηγή εισοδήματος που τους αποφέρει εισόδημα άνω των 10.000 ευρώ, τότε θα φορολογούνται και για το επίδομα ανεργίας Διαβάστε το ρεπορτάζ ΕΔΩ 
Με το πολυνομοσχέδιο μπαίνουν σε διαθεσιμότητα χιλιάδες εργαζόμενοι (σχολικοί φύλακες, δημοτική αστυνομία κ.α) ενώ πρακτικά θα οδηγηθούν στην έξοδο όσοι παραμένουν στο δημόσιο με ασφαλιστικά μέτρα καθώς πλέον οι αγωγές είτε θα εκδικάζονται με διαδικασίες εξπρές είτε ο εργαζόμενος θα οδηγείται στην έξοδο. Δείτε ολόκληρο το πολυνομοσχέδιο εδώ. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου