Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

ΓΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ e-mail σε όσους δεν πλήρωσαν φόρους

ΓΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ

e-mail σε όσους δεν πλήρωσαν φόρους

Της Μαρίας Βουργάνα
Προειδοποιητικά e-mail στέλνει το υπουργείο Οικονομικών στους φορολογούμενους που καθυστέρησαν έστω και για μια ημέρα να πληρώσουν μια δόση του φόρου εισοδήματος ή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας των ετών 2011 και 2012.
Με το ηλεκτρονικό μήνυμα, ο φορολογούμενος καλείται να τακτοποιήσει εντός 15 ημερών την ληξιπρόθεσμη πλέον οφειλή του και ειδοποιείται ότι, εάν δεν το πράξει, ο έφορος θα μπορεί να λάβει εναντίον του όλα τα προβλεπόμενα «διοικητικά, αναγκαστικά, διασφαλιστικά και λοιπά μέτρα», δηλαδή κατασχέσεις εισοδημάτων, καταθέσεων και ακινήτων ή κινητών περιουσιακών στοιχείων του.
Εισφορές 
Παράλληλα ειδοποιητήρια άρχισαν να στέλνονται και στους οφειλέτες του ΙΚΑ που χρωστούν εισφορές έως 31 Δεκεμβρίου 2012. Οι πρώτοι 7.000 οφειλέτες του ΙΚΑ που έλαβαν το ειδοποιητήριο καλούνται εντός 20 ημερών να προχωρήσουν σε ρύθμιση των χρεών τους.
Το υπουργείο Οικονομικών απέστειλε e-mail στους φορολογούμενους που δεν πλήρωσαν εμπρόθεσμα, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2013, την 1η ή τη 2η δόση του φετινού φόρου εισοδήματος ή την 2η δόση του ΦΑΠ για τα έτη 2011 και 2012 ή τη δόση της ρύθμισης για τα ληξιπρόθεσμα χρέη.
Στο email αναφέρονται τα εξής: «Σας υπενθυμίζουμε ότι, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στα ηλεκτρονικά αρχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών την 30/09/2013, εκκρεμούν οφειλές σας, οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες , επειδή δεν καταβάλατε στις προβλεπόμενες προθεσμίες τα ποσά των δόσεων που αντιστοιχούν σε αυτές».
Στην επόμενη παράγραφο του μηνύματος έρχεται η προειδοποίηση: «Παρακαλούμε να φροντίσετε για την τακτοποίηση των οφειλών σας εντός 15 ημερών από την έκδοση της ειδοποίησης αυτής. Για την άμεση ενημέρωσή σας σχετικά με τις οφειλές σας, το είδος, το ποσό και τη ΔΟΥ στην οποία είναι βεβαιωμένες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή στο my­TAXIS­net «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση» και στη συνέχεια «Στοιχεία οφειλών εκτός ρύθμισης» από την αρχική ιστοσελίδα της Γ.Γ.Π.Σ.www.gsis.gr ή να επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση».
Και επειδή... λάθη γίνονται στο email τονίζεται πως: « Σε περίπτωση που έχετε ήδη τακτοποιήσει με οποιονδήποτε τρόπο τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σας, παρακαλούμε να αγνοήσετε την παρούσα ειδοποίηση». Η απειλή των κατασχέσεων βρίσκεται στο τέλος του ηλεκτρονικού μηνύματος: «Προσοχή :Για τις οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, ο προϊστάμενος της αρμόδιας για την είσπραξη της οφειλής Δ.Ο.Υ. δύναται να λαμβάνει όλα τα προβλεπόμενα κατά την κείμενη νομοθεσία διοικητικά, αναγκαστικά, διασφαλιστικά και λοιπά μέτρα».
Τα πρώτα ειδοποιητήρια σε 7.000 οφειλέτες του ΙΚΑ << Σε 7.000 οφειλέτες του ΙΚΑ που χρωστούν εισφορές έως 31/12/2012 άρχισε να αποστέλλει το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) τα πρώτα ειδοποιητήρια για «τακτοποίηση» των χρεών τους.
Οι οφειλέτες που παραλαμβάνουν τα ειδοποιητήρια έχουν προθεσμία 20 ημερών για να προχωρήσουν σε ρύθμιση των χρεών τους και να αποφύγουν τη λήψη αναγκαστικών μέτρων που θα ακολουθεί εφόσον δεν ανταποκριθούν. Ο διοικητής του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλος με εγκύκλιο έδωσε εντολή στα Ταμεία Είσπραξης Εσόδων που λειτουργούν στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ να προχωρούν σε ρύθμιση των οφειλών, σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο, σε όσους προσέλθουν για τακτοποίηση.
Στη λίστα του ΙΚΑ περιλαμβάνονται συνολικά 64.331 «ενεργοί» επιχειρηματικά οφειλέτες στους οποίους σταδιακά θα αποσταλούν μέσω του ΚΕΑΟ ειδοποιητήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου