Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Εφορία : Στο σφυρί πολυτελή ακίνητα φοροοφειλετών

Εφορία : Στο σφυρί πολυτελή ακίνητα φοροοφειλετών


Σε 50 περίπου πλειστηριασμούς ακινήτων μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου θα προχωρήσει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών μέσα στο επόμενο διάστημα με στόχο την είσπραξη περίπου 80 εκατ. ευρώ.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει άμεσα η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο και προς το σκοπό αυτό δίνει βάρος στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς ακινήτων φορολογουμένων φυσικών προσώπων με μεγάλες οφειλές στην Εφορία.

Το βάρος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων έχει πέσει σε μια «δεξαμενή» 4.000 φορολογουμένων φυσικών προσώπων που έκαστος έχει οφειλές προς την Εφορία που ξεπερνούν το 1,5 εκατ. ευρώ.

Οι εν λόγω φορολογούμενοι έχουν βεβαιωμένες οφειλές προς το Δημόσιο (αρχικός φόρος, πρόστιμα και προσαυξήσεις) συνολικού ύψους 10 δισ. ευρώ. Το υπουργείο έχει εστιάσει σε «διακεκριμένες» περιπτώσεις μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου και συγκεκριμένα σε όσους διαθέτουν μεγάλη ακίνητη περιουσία. Κάποια χρέη είναι ανεπίδεκτα είσπραξης, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις δρομολογούνται ήδη πλειστηριασμοί.

Μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να προχωρήσει σε 50 περίπου πλειστηριασμούς πολυτελών ακινήτων στα Βόρεια και Νότια προάστια των Αθηνών , σε Μύκονο και Σαντορίνη, αλλά και σε άλλες παραθεριστικές περιοχές, ενώ μέχρι το τέλος του έτους εκτιμάται πως θα βγουν σε πλειστηριασμό άλλα 30 πολυτελή ακίνητα.

Στόχος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων είναι να εισπράξει 1,9 δισ. ευρώ από παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι το τέλος του 2013, αλλά και το 24,5% των νέων ληξιπρόθεσμων χρεών που θα δημιουργηθούν εντός του τρέχοντος έτους.

18/10/2013
Πηγή: www.news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου