Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας Ο.Α.Ε.Δ.: Θέμα ημερών η προκήρυξη για τις 30.000 θέσεις

Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας Ο.Α.Ε.Δ.: Θέμα ημερών η προκήρυξη για τις 30.000 θέσεις


Εντός ολίγων ημερών αναμένεται η ανακοίνωση της προκήρυξης για τις 30.000 θέσεις αποφοίτων Λυκείου και πτυχιούχων Α.Ε.Ι.-Α.Τ.Ε.Ι. στα πλαίσια του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας που υλοποιεί o Ο.Α.Ε.Δ.altΑπό το σύνολο των 30.000 θέσεων οι μισές περίπου θα καλυφθούν από τους Ο.Τ.Α. α' και β' βαθμού (Δήμους και Περιφέρειες), ενώ περίπου 1.000 θέσεις θα καλύψουν οι Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδας για θέσεις όπως Διοικητικοί Οικονομικού, Λογιστικού και Γραμματέων Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στη διαδικασία έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του Ο.Α.Ε.Δ., οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοί τους είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔεγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔάνεργοι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ.

Η αμοιβή όσων απασχοληθούν σε κοινωφελή εργασία θα είναι 490 ευρώ, αν πρόκειται για ανέργους άνω των 25 ετών και 427 ευρώ για τους ανέργους κάτω των 25 ετών, με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.

21/10/2013
Πηγή: www.epixeiro.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου