Σάββατο 25 Μαΐου 2013

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ 8 ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ



1. Οι φορολογικές Αρχές θα πρέπει να προχωρήσουν από τον τρέχοντα μήνα κιόλας στην κατάρτιση των ελεγκτών, κυρίως εκείνων που ασχολούνται με τη συλλογή των φόρων και των οφειλών.

2. Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα πρέπει μέχρι το τέλος Ιουνίου να έχει διαχωρίσει από τη δεξαμενή των ληξιπροθέσμων χρεών τις ανεπίδεκτες προς είσπραξη οφειλές.

3. Η καταβολή του ΦΠΑ από τις επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους θα γίνεται υποχρεωτικά από τον Σεπτέμβριο μέσω τραπεζικού λογαριασμού με πάγια εντολή προς την εφορία.

4. Η καταβολή των φόρων από τους φορολογουμένους θα γίνεται από τον Ιούνιο υποχρεωτικά μέσω τραπεζών προκειμένου να αποσυμφορηθούν οι εφορίες και να μην ταλαιπωρούνται και οι πολίτες.


5. Δεν θα υπάρξουν άλλες χαριστικές ρυθμίσεις και φορολογική αμνηστία για χρέη προς το Δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία κατά τη διάρκεια που η Ελλάδα βρίσκεται σε πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής.

6. Ειδική ομάδα εργασίας θα πρέπει να «συγκεντρώσει» το συνολικό ύψος των καθυστερούμενων οφειλών των τεσσάρων μεγαλύτερων Ταμείων Κοινωνικής Ασφάλισης, προκειμένου να αξιολογηθεί η εισπραξιμότητά τους και να προληφθούν καθυστερήσεις κατά την μεταφορά τους στο νέο ενιαίο φορέα συλλογής. Το πόρισμα θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους.

7. Εντός του Ιουλίου θα πρέπει να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα των μέτρων για την επιτάχυνση των φορολογικών δικών στα διοικητικά δικαστήρια, τη μείωση του αριθμού των φορολογικών υποθέσεων που εκκρεμούν στα δικαστήρια, αλλά και την ανακατανομή των θέσεων των διοικητικών δικαστών (Σεπτέμβριος 2013), όπου η καθυστέρηση είναι μεγαλύτερη.

8. Μέχρι τον Δεκέμβριο θα πρέπει το ελεγκτικό σύστημα ELENXIS να λειτουργεί στις μεγάλες εφορίες και τα ελεγκτικά κέντρα, ενώ το αναβαθμισμένο Taxis θα πρέπει να λειτουργεί σε όλες τις εφορίες μέχρι τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους.
(Πηγη: http://ow.ly/lcjyA )
www.brainandco.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου