Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

ΠΑΣΕΓΕΣ: Πρόταση για παράταση έως τέλος Μαρτίου για έκδοση βιβλίων εσόδων-εξόδων. Σε σύγχυση ο αγροτικός κόσμος για τα βιβλία εσόδων – εξόδων (videos)

ΠΑΣΕΓΕΣ: Πρόταση για παράταση έως τέλος Μαρτίου για έκδοση βιβλίων εσόδων-εξόδων. Σε σύγχυση ο αγροτικός κόσμος για τα βιβλία εσόδων – εξόδων (videos)

Την παράταση προσαρμογής αγροτών – κτηνοτρόφων στα νέα, σύνθετα, φορολογικά δεδομένα ζήτησε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας, σε ημερίδα – ενημέρωση που διοργάνωσε η κορυφαία συνεταιριστική οργάνωση της χώρας στο President, με συμμετοχή πλήθος κόσμου και παραπάνω από 100 εκπροσώπων συν/κών οργανώσεων της χώρας.

Δείτε σχετικά βίντεο






Ο αγροτικός κόσμος είναι σε σύγχυση και αμηχανία τόνισε ο Τζανέτος Καραμίχας, ζητώντας παράλληλα παράταση προσαρμογής μέχρι 31/3 στα νέα δεδομένα.

Έκανε λόγο για «θάνατο του μικρομεσαίου αγρότη», εφόσον υποχρεωθεί να πληρώσει και τέλος επιτηδεύματος.

Ένα τρίτο ζήτημα, είπε ο κ. Καραμίχας, έχει να κάνει με το θέμα της εξισωτικής αποζημίωσης και αν αυτή προστίθεται στην ενιαία ενίσχυση, για την υπαγωγή στο καθεστώς τήρησης βιβλίων εσόδων – εξόδων.

«Δεν ξέρουμε τι θα γίνει και με τα έσοδα από ενοίκια χωραφιών και πώς θα φορολογηθούν», πρόσθεσε ο κ. Καραμίχας, ενώ αναφέρθηκε και στο ζήτημα των συνταξιούχων αγροτών.


-----------

Πρόβλεψη - σοκ για τέλος επιτηδεύματος ανά χωράφι
Όπως προέκυψε από την σύσκεψη της ΠΑΣΕΓΕΣ, υπάρχει ακόμη στο τραπέζι καθώς δεν έχει διευκρινιστεί από το ΥΠΟΙΚ (απαντήσεις θετικές ή όχι θα δίνει η αναμενόμενη εγκύκλιος που είναι ήδη έτοιμη), το σενάριο που προβλέπει καταβολή τέλους επιτηδεύματος εκ μέρους των αγροτών για κάθε ένα χωράφι ξεχωριστά(!), εφόσον θα λογίζεται ως έδρα η κατοικία του ή κάποια παραγωγική του εγκατάσταση και τα υπόλοιπα χωράφια του θα λαμβάνονται υπόψη ως υποκαταστήματα (με βάση τα τωρινά δεδομένα).
Με λίγα λόγια και εφόσον δεν αλλάξει κάτι στο μέλλον, οι παραγωγοί μετά από τρία χρόνια δραστηριότητας θα αναγκαστούν να πληρώσουν 650 ευρώ για κάθε υποκατάστημα, τη στιγμή που σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν αγρότες ακόμη και με 500 χωράφια.
Τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών δήλωσαν αναρμόδια να απαντήσουν σήμερα σχετικά, με τον αγροτικό κόσμο, δικαίως να κάνει λόγο για κατάρρευση της παραγωγής, αν ισχύσει κάτι τέτοιο.
Το ζήτημα έχει καταγραφεί πάντως από την ΠΑΣΕΓΕΣ και θα προωθηθεί για απάντηση στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.



πηγή ΠΑΣΕΓΕΣ

http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/16962

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου