Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Τρεις ρυθμίσεις για μείωση της γραφειοκρατίας

Τρεις ρυθμίσεις για μείωση της γραφειοκρατίας
Κατάργηση από 1η Ιουλίου 2014 της υποχρέωσης δημοσίευσης στο ΦΕΚ των τροποποιήσεων καταστατικού και των ετήσιων ισολογισμών Α.Ε. και ΕΠΕ.
16 Ιαν 2014 - 09:10
Picture 0 for Τρεις ρυθμίσεις για μείωση της γραφειοκρατίας
Ενα βήμα προς την κατεύθυνση της μείωσης της γραφειοκρατίας και την άρση των διοικητικών βαρών γίνεται με νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο της προώθησης των προτάσεων που περιλαμβάνονται στη μελέτη του ΟΟΣΑ για να επιτευχθεί η τόνωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και η βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στη χώρα.

Σύμφωνα με το imerisia.gr oι σημαντικότερες παρεμβάσεις που γίνονται είναι:


- Η κατάργηση της υποχρέωσης υποβολής πρωτοτύπων ή επικυρωμένων αντιγράφων από τους ενδιαφερόμενους στο σύνολο των συναλλαγών τους με το Δημόσιο.


- Η κατάργηση από 1η Ιουλίου 2014 της υποχρέωσης δημοσίευσης στο ΦΕΚ των τροποποιήσεων καταστατικού και των ετήσιων ισολογισμών Α.Ε. και ΕΠΕ.


- Η κατάργηση της υποχρέωσης βεβαίωσης γνησίου υπογραφής στην Υπεύθυνη Δήλωση που κατατίθεται στην πρώτη φάση προσφοράς σε διαγωνισμό του Δημοσίου.


Επίσης θεσμοθετείται η επιμήκυνση ισχύος της παραγωγικής άδειας για ιχθυοκαλλιεργητές και αλιείς σε λαϊκές αγορές από 6 σε 12 μήνες.
http://forologikanea.gr/news/treis-ruthmiseis-gia-meiosi-tis-grafeiokratias/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου