Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΙΚΑ: Πώς θα παραλάβουν οι ασφαλισμένοι τις ετικέτες ανανέωσης βιβλιαρίων

ΙΚΑ: Πώς θα παραλάβουν οι ασφαλισμένοι τις ετικέτες ανανέωσης βιβλιαρίων
Γράφει ο συν-Εργατικός του forologikanea.gr
28 Νοε 2013 - 06:15
Picture 0 for ΙΚΑ: Πώς θα παραλάβουν οι ασφαλισμένοι τις ετικέτες ανανέωσης βιβλιαρίων
Η Διοίκηση του ΙΚΑ επιχειρεί να αποτρέψει την ταλαιπωρία χιλιάδων ασφαλισμένων που τα προηγούμενα χρόνια σχημάτιζαν "ουρές" στα Υποκαταστήματα για να θεωρήσουν τα βιβλιάρια υγείας.

Φέτος πρόκειται να αυξήσει των αριθμό αυτοκόλλητων ετικετών που θα στείλει ταχυδρομικά στην διεύθυνση κατοικίας των ασφαλισμένων.

Με τις  ετικέτες αυτές αποκτούν ασφαλιστική ικανότητα, δηλαδή ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη για το έτος 2014.

Από την πλευρά τους οι ασφαλισμένοι που ανήκουν στις παρακάτω κατηγορίες, οφείλουν μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου 2013 να απογραφούν ηλεκτρονικά, ώστε καταστεί δυνατή η αποστολή.

Για τον λόγο αυτό οι υπάλληλοι:

. των Υπουργείων (εφόσον υπάγονται στην ασφάλιση του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ.),
. των Ν.Π.Δ.Δ. - πλην Ο.Τ.Α. (εφόσον υπάγονται στην ασφάλιση του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ.) και
. των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, που διέκοψαν τη λειτουργία τους εντός του 2013,

να επισκεφθούν την ηλεκτρονική διεύθυνση του IKA (www.ika.gr /Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες /Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προς Ασφαλισμένους - Συνταξιούχους / Ενημέρωση Στοιχείων Διεύθυνσης Ασφαλισμένου) και με τη χρήση του Α.Μ.Α., του Α.Μ.Κ.Α. και του Α.Φ.Μ. τους, να καταχωρήσουν τη διεύθυνση κατοικίας τους το αργότερο μέχρι 8/12/2013.

Σε περίπτωση αδυναμίας πρόσβασης στην υπηρεσία, οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στο Τμήμα Μητρώου Ασφαλισμένων οποιουδήποτε Υποκαταστήματος του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ., προκειμένου να καταχωρηθούν τα ορθά ατομικά τους στοιχεία στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Ιδρύματος.

Μετά την πάροδο της ημερομηνίας αυτής η ηλεκτρονική υπηρεσία δεν θα είναι διαθέσιμη, διότι θα πραγματοποιείται επεξεργασία των υποβληθέντων στοιχείων. Όσοι δεν την χρησιμοποιήσουν θα λάβουν τις ετικέτες στη διεύθυνση κατοικίας τους, όπως αυτή έχει καταχωρηθεί στο Μητρώο Φορολογουμένων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών (TAXIS).

Οι λοιπές κατηγορίες ασφαλισμένων δεν χρειάζεται να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια, αφού η αποστολή σε αυτούς των αυτοκόλλητων ετικετών ανανέωσης ασφαλιστικής ικανότητας για το ασφαλιστικό έτος 2014 θα γίνει με τον ίδια διαδικασία που γινόταν κατά τα προηγούμενα έτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου