Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Με... τρία Ι.Χ. κάνουν φοροελέγχους στην αγορά!

Με... τρία Ι.Χ. κάνουν φοροελέγχους στην αγορά!
Ελάχιστο προσωπικό και πόροι, από αυτούς που απαιτούνται για να διενεργηθούν οι φορολογικοί έλεγχοι, έχουν μεταφερθεί από το ΣΔΟΕ στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
05 Δεκ 2013 - 11:27
Picture 0 for Με... τρία Ι.Χ. κάνουν φοροελέγχους στην αγορά!
Αν και οι αρμοδιότητες προληπτικού ελέγχου εφαρμογής της φορολογικής νομοθεσίας και προσωρινού φορολογικού ελέγχου, ιδίως στο ΦΠΑ και στους παρακρατούμενους και επιρριπτόμενους φόρους έχουν περάσει από τις 31 Οκτωβρίου 2013 στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, ωστόσο τα μέσα που έπρεπε να έχουν διατεθεί από το ΣΔΟΕ στη Γενική Γραμματεία παραμένουν ακόμη στα «χαρτιά».

Σύμφωνα με το News.gr oι αρμόδιες υπηρεσίες της ΓΓΔΕ προβαίνουν από τα τέλη Οκτωβρίου σε ελέγχους μεταφορικών μέσων, καταστημάτων, αποθηκών και άλλων χώρων, όπου βρίσκονται αγαθά, ανεξάρτητα από τον φορέα εκμετάλλευσής τους και του τελωνειακού καθεστώτος, υπό το οποίο τελούν, όπως, επίσης σε κατασχέσεις βιβλίων, εγγράφων, αγαθών, μέσων μεταφοράς και άλλων στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων και ηλεκτρονικών μέσων αποθήκευσης και μεταφοράς δεδομένων.

Προκειμένου να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης αξιοποίησε ίδια μέσα των ΔΟΥ για να κάνει τους ελέγχους και τα πρώτα αποτελέσματα διαφάνηκαν κατά την εβδομάδα 25/11/2013 - 1/12/2013, οπότε πραγματοποιήθηκαν 1.166 προληπτικοί έλεγχοι κατά τους οποίους επιβλήθηκαν σε 168 επιχειρήσεις πρόστιμα συνολικού ύψους 216.552 ευρώ.

Ωστόσο, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων αναμένει από το ΣΔΟΕ την παραχώρηση των αναγκαίων υλικών μέσων που προβλέπει υπουργική απόφαση του κ. Στουρνάρα , ώστε να πολλαπλασιάσει το ελεγκτικό της έργο. Είναι χαρακτηριστικό πως από τα 82 οχήματα που θα έπρεπε να έχουν μεταφερθεί από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στην ΓΓΔΕ (εκ των οποίων τα 12 για τις ανάγκες των υπηρεσιών της Αττικής) μέχρι σήμερα έχουν δοθεί μόλις 3 SKODA..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου