Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Αποκλειστικά στις εφορίες οι τροποποιητικές δηλώσεις φόρου εισοδήματος

Αποκλειστικά στις εφορίες οι τροποποιητικές δηλώσεις φόρου εισοδήματος

Στη διάψευση πληροφοριών που ανέφεραν πως το υπουργείο Οικονομικών έχει δώσει την δυνατότητα υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων φόρου εισοδήματος μέσω του Διαδικτύου προχώρησε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ.Θεοχάρης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις πολιτών μέσω Τwitter ο κ. Θεοχάρης ξεκαθάρισε πως δεν δόθηκε η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής τροποποιητικής φορολογικής δηλώσεως Ε1 και ότι οι τροποποιητικές δηλώσεις υποβάλλονται μόνο στην ΔΟΥ.

Σημειώνεται πως πολλοί φορολογούμενοι που έχουν υποβάλει λανθασμένη φορολογική δήλωση θα πρέπει να επισκεφθούν την εφορία τους για την χειρόγραφη υποβολή της τροποποιητικής δηλώσεως.

Αν ο φορολογούμενος υποβάλλει τροποποιητική δήλωση από την οποία προκύπτει περισσότερος φόρος εισοδήματος σε σχέση με αυτόν που βεβαιώθηκε με την αρχική δήλωση δεν θα πληρώνει πρόστιμο, αλλά μόνο τον πρόσθετο φόρο και τις προσαυξήσεις.

Αντίθετα, ο φορολογούμενος που θα υποβάλλει τροποποιητική φορολογική δήλωση από την οποία θα προκύπτει μείωση φόρου σε σχέση με την αρχική δήλωση, τότε θα καλείται να πληρώσει πρόστιμο για την υποβολή της.




30/12/2013
Πηγή: www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου