Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Ανεξαρτήτως ποσού η υποβολή των μηνιαίων συγκεντρωτικών καταστάσεων

Ανεξαρτήτως ποσού η υποβολή των μηνιαίων συγκεντρωτικών καταστάσεων


Χρόνο προσαρμογής όπου απαιτείται θα παράσχει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων σε επιχειρήσεις και επιτηδευματίες για την μηναία υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων.


  Ο γγ Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, επιβεβαίωσε ότι η μηνιαίες συγκεντρωτικές καταστάσεις θα ξεκινήσουν να υποβάλλονται κανονικά από τον Ιανουάριο 2014, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι θα δοθεί ο απαραίτητος χρόνος προσαρμογής.

Απαντώντας στο εάν οι μηνιαίες συγκεντρωτικές θα αφορούν μόνο τιμολόγια άνω των 300 ευρώ, ο κ. Θεοχάρης αποσαφήνισε πως η υποβολή τους θα γίνεται «ανεξαρτήτως ποσού».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα έσοδα του μηνός Ιανουαρίου 2014 θα υποβληθούν από επιχειρήσεις και επιτηδευματίες έως τις 15 Φεβρουάριου 2014.

Η υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων των επιχειρήσεων θα γίνεται είτε μέσω ειδικής πλατφόρμας που θα «ανοίξει» στο Taxisnet, είτε μέσω των εταιρειών παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικών τιμολογίων, είτε μέσω του λογισμικού του λογιστηρίου που διαθέτει η κάθε επιχείρηση, είτε μέσω του μηχανισμού σήμανσης.

Σημειώνεται πως από τη στιγμή που το υπουργείο Οικονομικών θα έχει στη διάθεσή του τα έσοδα και τα έξοδα των επιχειρήσεων, θα μπορεί να «τρέχει» διασταυρώσεις που θα αποκαλύπτουν άμεσα παραβάσεις και απάτες και θα είναι σε θέση να εντοπίζει σχεδόν άμεσα τα εικονικά τιμολόγια.


27/12/2013
Πηγή: www.in.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου