Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Ποιοι θα πάρουν το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών

Ποιοι θα πάρουν το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών


Ποιοι  θα πάρουν το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών
 Επίδομα ύψους 300 ή 600 ευρών ετησίως δικαιούνται οικογένειες που κατοικούν σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές ανά την Ελλάδα. Πρόκειται για κατοίκους περισσότερων από 3500 δήμων και οικισμών που έχουν λάβει τον χαρακτηρισμό αυτό με βάση την οδηγία 85/148/ΕΟΚ.
Το επίδομα δίνεται σε οικογένειες Ελλήνων υπηκόων ή υπηκόων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμπεριλαμβανομένων των μονογονεϊκών οικογενειών. Οι εν λόγω οικογένειες θα πρέπει να έχουν πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα ύψους έως 4.700 ευρώ ενώ απαραίτητη προϋπόθεση είναι και η επί διετίας παραμονή τους στον οικισμό ή δήμο που έχει χαρακτηριστεί ως μειονεκτικός.
Φέτος οι δικαιούχοι σύμφωνα με εγκύκλιο μπορούν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους και για να λάβουν το επίδομα του 2012. Χαρακτηριστικά αναφέρεται «επειδή δε κατά το έτος 2012 δεν κατέστη δυνατό να καταβληθεί η εισοδηματική ενίσχυση λόγω μη έκδοσης της προβλεπόμενης Κ.Υ.Α., τα δικαιολογητικά για τη χορήγηση αυτής μπορεί να κατατεθούν από τους δικαιούχους κατά το τρέχον έτος 201».http://sknews.gr/permalink/4889.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου