Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

ΕΝΦΙΑ: Στις επόμενες 2 εβδομάδες η διαδικασία για τους δικαιούχους έκπτωσης

ΕΝΦΙΑ: Στις επόμενες 2 εβδομάδες η διαδικασία για τους δικαιούχους έκπτωσης
Το ΥΠΟΙΚ ζητεί από τους φορολογουμένους με ένα και μοναδικό σεισμόπληκτο ακίνητο, πχ. στην Κεφαλονιά, να αγνοήσουν το εκκαθαριστικό που εχει αναρτηθεί στο ΤaxisNet
04 Αυγ 2014 - 16:43
Picture 0 for ΕΝΦΙΑ: Στις επόμενες 2 εβδομάδες η διαδικασία για τους δικαιούχους έκπτωσης
Εντός των επόμενων δυο εβδομάδων θα εκδοθεί η απόφαση από τη Γενική Γραμματεία Εσόδων σχετικά με τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν όσοι δικαιούνται έκπτωση ή απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ (Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων).

Επιπλέον, το ΥΠΟΙΚ ζητεί από τους φορολογουμένους με ένα και μοναδικό σεισμόπληκτο ακίνητο, πχ. στην Κεφαλονιά, να αγνοήσουν το εκκαθαριστικό που εχει αναρτηθεί στο ΤaxisNet, καθώς το Σεπτέμβριο θα προβλεφθεί η διαδικασία απαλλαγής τους.

Στο μεταξύ, ενημέρωση για τον ΕΝΦΙΑ μετά τα προβλήματα που ανέκυψαν, ζητεί το ΠΑΣΟΚ από τον Γκίκα Χαρδούβελη.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Σαχινίδης σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τον Υπουργό Οικονομικών, τον Υφυπουργό Γιώργο Μαυραγάνη και τη Γενική Γραμματέα Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου ζήτησε συνάντηση με τον κ. Χαρδούβελη.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός ζήτησε η συνάντηση να γίνει αφού ολοκληρωθούν οι υπολογισμοί για τον ΕΝΦΙΑ και ενημερωθεί για τα αποτελέσματα.

Αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, και παράταση των δόσεων από πέντε σε επτά, εξετάζει η κυβέρνηση σύμφωνα με δημοσιεύματα. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «ο πρωθυπουργός έχει οδικό χάρτη φοροελαφρύνσεων και ένας από τους σταθμούς του είναι και αυτό».

Skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου