Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Σε 15 ημέρες από την λήξη των δηλώσεων η καταβολή του μερίσματος για όσες αιτήσεις έχουν απορριφθεί

Σε 15 ημέρες από την λήξη των δηλώσεων η καταβολή του μερίσματος για όσες αιτήσεις έχουν απορριφθεί

Σε 15 ημέρες από την λήξη της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων θα γίνει η καταβολή του μερίσματος για όσες αιτήσεις κοινωνικού μερίσματος έχουν απορριφθεί με βάση τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2013 και πληρούν τις προϋποθέσεις με βάση τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2014.

Αυτό προβλέπει η απόφαση του Υπ.Οικονομικών που τροποποιεί την Δ12 1063601 ΕΞ 16.4.2014 εγκύκλιο, σχετικά με την διανομή του κοινωνικού μερίσματος. Η απόφαση συμπληρώθηκε με τα νέα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που ισχύουν πλέον για την  καταβολή του κοινωνικού μερίσματος, μετά και τις ανακοινώσεις του Υπ.Οικ..

Στην απόφαση ορίζεται επιπλέον ότι:

"Για τις υποβληθείσες αιτήσεις οι οποίες έχουν απορριφθεί ή εκκρεμούν προς εξέταση ως βασικό όριο εισοδήματος λαμβάνεται το ποσό των επτά χιλιάδων πενήντα (7.050) ευρώ, με βάση το συνολικό, πραγματικό ή τεκμαρτό, εισόδημα που προκύπτει από την εκκαθάριση των αρχικών ή τροποποιητικών Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος του οικονομικού έτους 2013 που αφορούν τόσο τον δικαιούχο όσο και τα προστατευόμενα τέκνα ή τα πρόσωπα που φιλοξενεί.

Η εξέταση των κριτηρίων χορήγησης του κοινωνικού μερίσματος θα γίνει από την Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Δ.ΗΛΕ.Δ.) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, χωρίς να απαιτείται η εκ νέου υποβολή δήλωσης από τους αιτούντες.

Μετά την πάροδο της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων οικονομικού έτους 2014, οι αιτήσεις που απορρίφθηκαν επανεξετάζονται αυτεπάγγελτα από τη Δ.ΗΛΕ.Δ. με βάση τα εισοδήματα των εμπρόθεσμα υποβληθεισών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2014, προς το σκοπό χορήγησης του κοινωνικού μερίσματος, εφόσον συντρέχουν οι λοιπές προϋποθέσεις της παρούσας."


Δείτε κωδικοποιημένη ολόκληρη την απόφαση για την διανομή του κοινωνικού μερίσματος από το φορολογικό αρχείο του κόμβου. 
http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/19427?fb_action_ids=1529566160605536&fb_action_types=og.likes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου