Σήμερα Δευτέρα 30 Ιουνίου λήγει η προθεσμία για την υποβολή αίτησης για το κοινωνικό μέρισμα. Όλες οι αιτήσεις μπορεί να εγκριθούν με κριτήριο είτε τα εισοδήματα του 2012, είτε του 2013, ενώ κανείς δεν θα κληθεί να επιστρέψει το επίδομα. Αυτό διαβεβαίωσαν πρόσφατα παράγοντες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ενώ προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα που θα ανακύψουν με τα διαφορετικά εισοδήματα, θα ληφθεί όπως είπαν υπόψη το ευνοϊκότερο εισόδημα για τον πολίτη, δηλαδή το χαμηλότερο.
Οι ίδιοι παράγοντες τόνισαν ότι όλες οι αιτήσεις που απορρίφθηκαν, αλλά και εκείνες που πρόκειται να υποβληθούν έως και σήμερα 30 Ιουνίου, θα εξεταστούν με βάση τα νέα εισοδηματικά όρια (εισόδημα αναφοράς τις 7.050 ευρώ αντί για τις 6.000 ευρώ) και τις φορολογικές δηλώσεις που υποβάλλονται φέτος(εισοδήματα 2013), με στόχο να διευρυνθεί η βάση των δικαιούχων (π.χ. νέοι άνεργοι).
«Μέχρι τη Δευτέρα 30/6 πρέπει να υποβάλλουν αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα και όσοι δεν έχουν ακόμα υποβάλλει καθώς δεν θα δοθεί παράταση αυτής της προθεσμίας» είπε πριν λίγες μέρες ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου μιλώντας στο ΣΚΑΪ.