Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Περισσότεροι οι δικαιούχοι του health voucher



Περισσότεροι οι δικαιούχοι του health voucher


Επεκτείνεται το πρόγραμα health voucher, ώστε να περιλαμβάνει μεγαλύτερο αριθμό έμμεσα ωφελούμενων, με απόφαση που υπέγραψε στις 4 Οκτωβρίου ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας.
Συγκεκριμένα τροποποιούνται οι όροι και η διαδικασία εφαρμογής του προγράμματος «Ελεύθερη Πρόσβαση σε Υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, των πολιτών που έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα» – health voucher ως εξής:
  • Δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης σε υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, σε μεγαλύτερο αριθμό έμμεσων μελών, καθώς περιλαμβάνει, ως δικαιούχους, και τα προστατευόμενα μέλη των πρώην άμεσα ασφαλισμένων που δεν υπήρξαν κατά το παρελθόν ασφαλισμένα (ανασφάλιστοι νέοι σύζυγοι, τέκνα που εχουν αποκτηθεί κ.λπ).
  • Λαμβάνονται πλέον υπόψη, ως εισοδηματικό κριτήριο, τα οικονομικά στοιχεία των δυνητικών δικαιούχων, του 2013 , στις περιπτώσεις που οι φορολογικές τους δηλώσεις έχουν εκκαθαριστεί. Εναλλακτικά, εάν δεν έχουν εκκαθαριστεί, οι αιτούντες μπορούν να δηλώνουν τα στοιχεία του οικονομικού έτους 2012.
Επισημαίνεται, ότι στο πρόγραμμα health voucher που υλοποιεί για πρώτη φορά το υπουργείο Υγείας, από τις 2 Σεπτεμβρίου 2013, έχουν ήδη υποβληθεί 31.800 αιτήσεις και έχουν εκδοθεί 20.400 voucher.
Οι αιτήσεις των προστατευόμενων μελών θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά, αποκλειστικά στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Πηγή: epidothsimag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου