Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Δωρεάν φοίτηση σε δημόσια ΙΕΚ - δημιουργούνται σχολές επαγγελματικής κατάρτισης

Δωρεάν φοίτηση σε δημόσια ΙΕΚ - δημιουργούνται σχολές επαγγελματικής κατάρτισης

«Για πρώτη φορά φέτος οποιοσδήποτε θέλει, μπορεί να φοιτήσει εντελώς δωρεάν στα ΙΕΚ χωρίς καμία διάκριση» είπε ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.
«Προχωράμε στην επανίδρυση ουσιαστικά των δημοσίων ΙΕΚ, αλλά και στη δημιουργία του νέου θεσμού - των νέων σχολών επαγγελματικής κατάρτισης που για πρώτη φορά από φέτος δίνονται στην υπηρεσία των Ελλήνων πολιτών» σημειώνει ο υφυπουργός και προσθέτει: «Φέτος τα προγράμματα και οι ειδικότητες, που προσφέρονται, απευθύνονται σε όλους όσοι ενδιαφέρονται και μάλιστα εντελώς δωρεάν, χωρίς να πληρώνουν ούτε ένα ευρώ. Ο σταθερός προσανατολισμός αυτής της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της δημόσιας, δωρεάν εκπαίδευσης», ανέφερε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Παιδείας.
Ο κ. Γκιουλέκας τονίζει ακόμη ότι για πρώτη φορά οι υποψήφιοι σπουδαστές των δημοσίων ΙΕΚ μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους σε αυτές τις δομές της Παιδείας, μέσω του διαδικτύου, από το σπίτι τους, στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.
«Τα δημόσια ΙΕΚ, αλλά και ο νέος θεσμός, οι νέες σχολές επαγγελματικής κατάρτισης που για πρώτη φορά από φέτος δίνονται στην υπηρεσία των Ελλήνων πολιτών, αφορούν όλη την Ελλάδα. Είναι σε όλη τη χώρα. Από 93 δημόσια ΙΕΚ, που είχαμε ιδρύσει, σήμερα λειτουργούν 109. Έχουμε δημόσια ΙΕΚ σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών, αλλά και σε άλλα μέρη, και εκεί θα λειτουργήσει φέτος και η νέα δομή -η σχολή επαγγελματικής κατάρτισης - που είναι τριετής σχολή μετά το γυμνάσιο σε συνδυασμό με τα ΙΕΚ, που είναι μετά το λύκειο. Φέτος, για πρώτη φορά οποιοσδήποτε θέλει μπορεί να φοιτήσει εντελώς δωρεάν στα ΙΕΚ, χωρίς καμία διάκριση, όπως γινόταν παλιότερα, που έπρεπε να γίνει μια επιλογή των σπουδαστών. Φέτος, τα προγράμματα και οι ειδικότητες, που προσφέρονται, απευθύνονται σε όλους όσοι ενδιαφέρονται και μάλιστα εντελώς δωρεάν, χωρίς να πληρώνουν ούτε ένα ευρώ. Αυτό πρέπει να το μάθει ο κόσμος επειδή ζούμε σε μια εποχή μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης και είναι φανερό ότι στρέφονται στη Δημόσια Παιδεία πολλοί περισσότεροι από ό,τι στο παρελθόν. Σταθερός προσανατολισμός αυτής της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της δημόσιας, δωρεάν εκπαίδευσης».
Δημόσια ΙΕΚ και σε φυλακές
«Ιδρύσαμε, επίσης, και κάποια ΙΕΚ μέσα σε φυλακές, όπως στις φυλακές Κορυδαλλού, Αυλώνα, Διαβατών Θεσσαλονίκης. Σε επτά φυλακές της χώρας υπάρχουν και τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας -στην Πάτρα, τον Δομοκό, τη Θήβα, την Κασσάνδρα κ.λπ.- γιατί θέλουμε να δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία σε όσους επιθυμούν να συμπληρώσουν τις γνώσεις τους και να πάρουν κατάρτιση. Φέτος μάλιστα έχουμε περισσότερες ειδικότητες, αναβαθμισμένες και αγωνιζόμαστε, ώστε από την άλλη εβδομάδα, που ξεκινά η λειτουργία των ΙΕΚ και των ΣΕΚ, να είναι όσο το δυνατόν πιο αναβαθμισμένα για να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες στον Έλληνα πολίτη» λέει ο υφυπουργός Παιδείας και προσθέτει: «Επιπλέον ο πολίτης για να κάνει την εγγραφή του σε αυτές τις δομές της Παιδείας δεν χρειάζεται, όπως πέρυσι, να πηγαίνει στα ΙΕΚ της χώρας για να κάνει την αίτηση, αλλά μπορεί μέσω του Ίντερνετ, από το σπίτι του. Μπαίνει στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, επιλέγει το ΙΕΚ που θέλει να σπουδάσει, δύο ειδικότητες, βάζει τα στοιχεία του και κάνει αυτόματα την εγγραφή του, απ΄ όπου κι αν βρίσκεται».http://gr.news.yahoo.com/%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AC%CE%BD-%CF%86%CE%BF%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83%CE%B5-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CF%83%CE%B9%CE%B1-%CE%B9%CE%B5%CE%BA-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-110148427.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου