Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Γιατί ετοιμάζονται νέες μειώσεις στις συντάξεις

Γιατί ετοιμάζονται νέες μειώσεις στις συντάξεις
Τι προκάλεσε την έντονη αντίδραση της τρόικας και ποια εντολή έδωσαν οι ελεγκτές
01 Οκτ 2013 - 09:00
Picture 0 for Γιατί ετοιμάζονται νέες μειώσεις στις συντάξεις
Άθλια χαρακτηρίζουν την οικονομική - λογιστική κατάσταση πολλών κύριων και επικουρικών ταμείων στην τρόικα. Από τον έως τώρα έλεγχο, προκύπτει ότι τα αποθεματικά τους έχουν προ πολλού εξαντληθεί, ενώ μαζί εξαντλούνται και τα εναπομείναντα, αχρησιμοποίητα, τρικ για την πληρωμή των συντάξεων.
Όπως, για παράδειγμα, αυτό των προσωρινών ή εσωτερικών ή όπως αλλιώς μπορούν να χαρακτηρισθούν, δανείων, τα οποία βοήθησαν από τις αρχές του χρόνου ουκ ολίγες φορές τις διοικήσεις τους για να "ξελασπώσουν". Ωστόσο, στην τρόικα, αυτού του είδους οι διευθετήσεις δεν πολύ - αρέσουν και γι αυτό έδωσε εντολή να κοπούν "μαχαίρι".
Αυτός λοιπόν είναι και ο λόγος που στη συνάντηση της περασμένης Παρασκευής έδωσε εντολή να βρεθούν "άλλοι τρόποι" κάλυψης αυτών των υποχρεώσεων. Και γι αυτό, από εκείνη τη στιγμή στο υπουργείο Εργασίας και Πρόνοιας "τα έβαψαν μαύρα". Διότι αντιλαμβάνονται ότι οι νέες περικοπές στις συντάξεις αποτελούν σχεδόν μονόδρομο. Εναλλακτικές λύσεις, όσο και αν αναζητήθηκαν, μέχρι σήμερα δεν βρέθηκαν. Και όλα δείχνουν ότι πολύ δύσκολα θα βρεθούν και στο μέλλον, τουλάχιστον στο ...ορατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου