Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Θα χορηγούνται άτοκα δάνεια σε φοιτητές

Θα χορηγούνται άτοκα δάνεια σε φοιτητές
Γράφει ο συν-Εργατικός του forologikanea.gr
07 Οκτ 2013 - 06:15
Picture 0 for Θα χορηγούνται άτοκα δάνεια σε φοιτητές
Προεδρικό Διάταγμα το οποίο προβλέπει την χορήγηση άτοκων δανείων σε φοιτητές επεξεργάζονται τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Παιδείας  άτοκα δάνεια σε φοιτητές ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα της φοίτησης τους.
    
Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας "Δημοκρατία" λόγω των κρίσιμων αλλαγών που επέφερε το νομοσχέδιο για το νέο λύκειο και το εξεταστικό σύστημα, η σημαντική διάταξη για τα άτοκα δάνεια σε φοιτητές υποβαθμίστηκε.
 
Ο νόμος για το νέο Λύκειο αναφέρει συγκεκριμένα ότι:
 
"Στους προπτυχιακούς φοιτητές μπορούν να παρέχονται από τα ιδρύματα στα οποία φοιτούν, από το ακαδημαϊκό έτος 2013- 2014, άτοκα δάνεια και οικονομικές ενισχύσεις για την κάλυψη ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών τους με κριτήριο την ατομική ή οικογενειακή τους κατάσταση και την επίδοσή τους στις σπουδές."
 
Αυτό σημαίνει ότι θα λαμβάνεται υπόψη τόσο η απόδοση των φοιτητών που αιτούνται το δάνειο όσο και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα που δηλώνει η οικογένεια του ενδιαφερομένου ή ο ίδιος εφόσον εργάζεται.
 
 Το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα βρίσκεται σε φάση επεξεργασίας προκειμένου να καθοριστούν σημαντικές λεπτομέρειες: Για παράδειγμα, η έκταση του δανείου ή της οικονομικής ενίσχυσης, η διαδικασία και οι προϋποθέσεις χορήγησης.
Προς το παρόν, παραμένει άγνωστο αν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα θα αποκτήσουν ρόλο δανειοδότη ή εάν θα συνάψουν συμφωνίες με τράπεζες που θα παρέχουν τα δάνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου