Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Ξεκίνησε η αποστολή ειδοποιητηρίων για τακτοποίηση ασφαλιστικών οφειλών



Ξεκίνησε η αποστολή ειδοποιητηρίων για τακτοποίηση ασφαλιστικών οφειλών

Στην αποστολή των πρώτων ειδοποιητηρίων, για την τακτοποίηση ασφαλιστικών οφειλών, προχώρησε από χθες, 1 Οκτωβρίου, το ενιαίο Κέντρο Εξόφλησης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).

Ενώ, όπως αναφέρεται σε έγγραφο που απέστειλε στα υποκαταστήματά του το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ), οι ταμειακές υπηρεσίες που λειτουργούν σε αυτά αποτελούν περιφερειακές υπηρεσίες του ΚΕΑΟ. Συνεπώς, στο εξής, οι οφειλέτες που έχουν λάβει ειδοποίηση για την τακτοποίηση των οφειλών τους από το ΚΕΑΟ, θα απευθύνονται σε αυτούς και ακολουθώντας την ισχύουσα διαδικασία, θα εκτελούν τις εργασίες εξόφλησης και ρύθμισης οφειλών.

Σκοπός του ΚΕΑΟ - στο οποίο διαβιβάζονται από 1/7/2013 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΙΚΑ και του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) και από 1/1/2014 του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) και του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ) - είναι η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς και η δημιουργία μητρώου οφειλετών.

News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ
Κέρδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου