Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Με κατασχέσεις απειλεί η εφορία για ληξιπρόθεσμα

Με κατασχέσεις απειλεί η εφορία για ληξιπρόθεσμα
Ραβασάκια σωρηδόν αποστέλλει η ΓΓΠΣ σε φορολογούμενους με ληξιπρόθεσμες οφειλές
03 Οκτ 2013 - 09:37
Picture 0 for Με κατασχέσεις απειλεί η εφορία για ληξιπρόθεσμα
Ραβασάκια σωρηδόν αποστέλλει η ΓΓΠΣ σε φορολογούμενους με ληξιπρόθεσμες οφειλές υπενθυμίζοντας την οφειλή και προειδοποιώντας για τις συνέπειες του νόμου στην περίπτωση όπου οι υποχρεώσεις παραμείνουν στα χαρτιά.

«Σας υπενθυμίζουμε ότι, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στα ηλεκτρονικά αρχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών την 30/09/2013, εκκρεμούν οφειλές σας, οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες, επειδή δεν καταβάλατε στις προβλεπόμενες προθεσμίες τα ποσά των δόσεων που αντιστοιχούν σε αυτές», αναφέρεται στο ειδοποιητήριο με το οποίο δίδεται περιθώριο 15 ημερών για τη ρύθμιση ή την εξόφληση (μάλλον απίθανο της οφειλής).

Στο υστερόγραφο της ηλεκτρονικής επιστολής αναδεικνύεται και ο κίνδυνος των κατασχέσεων. «Προσοχή :Για τις οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, ο Προϊστάμενος της αρμόδιας για την είσπραξη της οφειλής Δ.Ο.Υ. δύναται να λαμβάνει όλα τα προβλεπόμενα κατά την κείμενη νομοθεσία διοικητικά, αναγκαστικά, διασφαλιστικά και λοιπά μέτρα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο υπερβαίνουν πλέον τα 60 δισ. ευρώ, από τα οποία 4,8 δισ. ευρώ αποτελούν τα «φρέσκα» ληξιπρόθεσμα χρέη ιδιωτών και επιχειρήσεων από τις αρχές του έτους.

Πηγή: euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου