Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Με κριτήριο το Ε9 του 2013 θα χορηγηθεί το επίδομα πετρελαίου

Με κριτήριο το Ε9 του 2013 θα χορηγηθεί το επίδομα πετρελαίου
Εντός της εβδομάδος αναμένεται να δημοσιοποιηθούν τα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών
07 Οκτ 2013 - 11:20
Picture 0 for Με κριτήριο το Ε9 του 2013 θα χορηγηθεί το επίδομα πετρελαίου
Εντός της εβδομάδος αναμένεται να δημοσιοποιηθούν τα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών για το επίδομα πετρελαίου της περιόδου 2013-2014.

Ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης αναμένεται να λάβει το αργότερο αύριο τις προτάσεις των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών για τις προϋποθέσεις χορήγησης του βοηθήματος, την αναπροσαρμογή του υπολογισμού της επιδοτούμενης ποσότητας στις πραγματικές καταναλώσεις και την επιτάχυνση της απόδοσης των χρημάτων στους δικαιούχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να προχωρήσει σε διεύρυνση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων για τη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου, αυξάνοντας κατά 30% τον αριθμό των δικαιούχων.

Σήμερα, το επίδομα δικαιούνται άγαμοι με ετήσιο εισόδημα ως 25.000 ευρώ και έγγαμοι χωρίς παιδιά με ετήσιο εισόδημα 35.000 ευρώ (προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο). Ισχύει δε κριτήριο περιουσιακής κατάστασης, ήτοι για να λάβει κάποιος το επίδομα η ατομική ακίνητη περιουσία του δεν πρέπει να είναι αντικειμενικής αξίας άνω των 150.000 ευρώ για τους άγαμους και των 200.000 ευρώ για τους έγγαμους.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης αποσαφήνισε μέσω twitter πως για τον υπολογισμό των περιουσιακών κριτηρίων θα χρησιμοποιηθούν τα στοιχεία του τελευταίου Ε9 και όχι του 2009 όπως ίσχυσε πέρυσι.

Στο 1,30 ευρώ ανά λίτρο η τιμή πώλησης


Στις 15 Οκτωβρίου, και με τιμή 1,30/λίτρο, θα ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Μιχάλης Κιούσης, μιλώντας στον Βήμα 99,5 ανέφερε ότι: «Εμείς ζητάμε φθηνότερο πετρέλαιο και όχι στροφή του κόσμου και φέτος σε άλλες ανθυγιεινές μορφές θέρμανσης» και πρόσθεσε  ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν προ-παραγγελίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου