Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Οι φορολογικές προτεραιότητες του ΥΠΟΙΚ

Οι φορολογικές προτεραιότητες του ΥΠΟΙΚ
Έρχονται αυστηρότεροι έλεγχοι για τις μεγάλες φορολογικές υποθέσεις
02 Αυγ 2013 - 15:45
Picture 0 for Οι φορολογικές προτεραιότητες του ΥΠΟΙΚ
Η εντολή δόθηκε από την τρόικα, κατά την τελευταία επίσκεψή της στην Ελλάδα. Και επικαιροποιήθηκε στα μέσα της εβδομάδας από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Τι προβλέπει; Την αυστηροποίηση των ελέγχων που αφορούν τις μεγάλεςφορολογικές υποθέσεις. Στόχος: Να εκκαθαριστούν όσο το δυνατόν περισσότερες από αυτές μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα, έτσι ώστε να δοθεί μια ανάσα στη χειμαζόμενη ρευστότητα του δημοσίου.

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι στο ΥΠΟΙΚ αρχίζει να γίνεται συνείδηση πως μόνον όταν γίνει σωστή κατανομή των προτεραιοτήτων σε ό,τι αφορά στις ανέλεγκτες υποθέσεις, θα μπει και μια σειρά στα έσοδα. Και συμφωνούν με την άποψη της τρόικας ότι κυνηγώντας τους μικρούς φοροφυγάδες, το μόνο που καταφέρνεις είναι να χάνεις άσκοπα το χρόνο σου σε αυτή τη φάση.

Κι αυτό γιατί και τα διαφυγόντα έσοδα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι μικρά και ο μηχανισμός που ασχολείται με τις περιπτώσεις δυσανάλογα μεγάλος.

Αν όμως, στοχοποιηθούν οι μεγάλες υποθέσεις, τότε οι προσδοκίες για τις εισπράξεις θα είναι ακόμα μεγαλύτερες. Κι αυτό σκοπεύουν να κάνουν, αμέσως μόλις οι συνθήκες τους το επιτρέψουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου