Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Στουρνάρας: Δεν βλέπω "κούρεμα" χρέους στο μέλλον

Στουρνάρας: Δεν βλέπω "κούρεμα" χρέους στο μέλλον

"Όλα έχουν συμφωνηθεί στο Eurogroup", δήλωσε στο Bloomberg ο Γ. Στουρνάρας αναφορικά με το κενό χρηματοδότησης της Ελλάδας. Σημαντική η βελτίωση στα οικονομικά. Δεν είναι λύση η περαιτέρω λιτότητα, τονίζει ο υπουργός.

Η τρύπα στη χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος δεν μας ανησυχεί, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg. 
Ερωτηθείς εάν υπάρχει σχέδιο Β για την Ελλάδα, υπογράμμισε: "Δεν υπάρχει σχέδιο Β. Όλα έχουν συμφωνηθεί στο Eurogroup. Όλα τα στοιχεία είναι εκεί. Έχουμε εποικοδομητική συνεργασία με την τρόικα για την κάλυψη του κενού". "Η Ελλάδα είναι πλήρως καλυμμένη έως τον Αύγουστο του 2014", σημείωσε.
Ερωτηθείς για το χρέος και την πιθανότητα αναδιάρθρωσης ανέφερε ότι καλύπτεται από την απόφαση του eurogroup του Νοεμβρίου η οποία αναφέρει ότι "αν και όταν η Ελλάδα πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα το eurogoup θα πάρει τα απαραίτητα μέτρα για μειώσει το χρέος αν αυτό απαιτηθεί". Απαντώντας στο εάν αυτό σημαίνει ότι δεν βλέπει "κούρεμα" χρέους απάντησε "ναι".
"Δεν μας απασχολούν οι γερμανικές εκλογές. Η δική μας ανησυχία αφορά τη δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος εφέτος και η προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών", σημείωσε ο κ. Στουρνάρας.
Ο υπουργός έκανε λόγο για εντυπωσιακή βελτίωση στα δημόσια οικονομικά, γεγονός που όπως πρόσθεσε οι αγορές έχουν προσέξει.
Σε ερώτηση για το εάν η κυβέρνηση, με ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, μπορεί να επιμείνει στη συνταγή της λιτότητας, τόνισε ότι "δεν είναι λύση η περαιτέρω λιτότητα". Υπογράμμισε ωστόσο ότι η κυβέρνηση "έχει άνετη πλειοψηφία".
"Οι δύο μεγάλοι στόχοι μας είναι να βελτιωθεί η φοροσυλλογή και να ολοκληρωθούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις", επισήμανε ο κ. Στουρνάρας, σημειώνοντας ότι οι στόχοι για τη διετία 2013-14 θα καλυφθούν. "Υπάρχει μια καθυστέρηση στο πλάνο ιδιωτικοποιήσεων, αλλά θα καλυφθεί", ανέφερε ο υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου