Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

«Κλειστόν λόγω τρόικας»

image_7
2 Αυγούστου, 2013-Δημοσιεύθηκε από "Oikonomicus" Anonymous

Άρχισε από χθες, 1η Αυγούστου, το λουκετάρισμα καταστημάτων και μαγαζιών που δεν εκδίδουν αποδείξεις, από τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ, οι οποίοι θα αναρτούν πινακίδα που γράφει «Κλειστόν λόγω φοροδιαφυγής». Ευχαριστημένοι από τη μπάζα που έκαναν με τα 26.000 ευρώ σε κάθε 6λιτρη σαμπάνια στο μεγάλο κοντσέρτο της Μυκόνου, είναι τώρα αποφασισμένοι να τσακίσουν τα πιράνχας. Βέβαια, οι εκστρατείες του Αυγούστου στις ταβέρνες των νησιών συνήθως κρατάνε καμιά βδομάδα -και γίνονται για τηλεοπτικούς λόγους, αλλά φέτος είναι διαφορετικά. Πρώτον διότι εφαρμόζεται ο μειωμένος ΦΠΑ με την εγκύκλιο – τραγέλαφο σύγχυσης και δεύτερον διότι αυτό τον Αύγουστο έρχονται οι πρώτοι φορολογικοί λογαριασμοί από το τσουνάμι των φόρων που έχει προγραμματίσει η Τρόικα.
Τα επτά χαράτσια που έρχονται μαζεμένα αυτό το μήνα και τα οποία πρέπει να αποπληρωθούν μέχρι τον Φεβρουάριο του 2014, θα κοστίσουν στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις 8,5 δισ. ευρώ. Έχουμε και λέμε:
1. Τρεις ΦΑΠ (2011-2013): 1,5 δισ. ευρώ. Ήτοι ΦΑΠ 2011, ΦΑΠ 2012, ΦΑΠ 2013!… για όσους κατείχαν την κάθε χρονιά ακίνητα αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ. Σε επτά μηνιαίες δόσεις, έκαστος ΦΑΠ.
2. Χαράτσι ακινήτων – ΕΕΤΗΔΕ: 1,9 δισ. ευρώ. Άρχισε ήδη η καταβολή του σε πέντε δόσεις.
3. Φόρος εισοδήματος 960 εκατ. ευρώ (συν 2,56 δισ. ευρώ από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και 200 εκατ. ευρώ από το τέλος επιτηδεύματος):Τα εκκαθαριστικά εκδίδονται μετά την επιτάχυνση της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.
4. Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης, 150 εκατ. ευρώ, για όσους έχουν αυτοκίνητα άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών, πισίνα και αεροσκάφος κλπ.
5. Τέλη κυκλοφορίας 2014 στις αρχές Οκτωβρίου. Δηλαδή, 1,2 δισ. ευρώ
Αν σε αυτά προσθέσουμε τις εισπράξεις από τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων προς το Δημόσιο οφειλών, η οποία για το τρέχον έτος οφείλει να αποδώσει συνολικά 1,9 δισ. ευρώ, θεωρείται βέβαιο ότι ένα μεγάλο μέρος των νέων υποχρεώσεων θα μετατραπεί σε νέα ληξιπρόθεσμα χρέη. Το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει ότι την επόμενη τριετία η νέα γενιά των ληξιπρόθεσμων χρεών θα ξεπεράσει τα 25 δισ. ευρώ. Οπότε, το «Κλειστόν λόγω φοροδιαφυγής» μπορεί να γίνει «Κλειστόν λό


Read more: http://rizopoulospost.com/kleiston-logw-troikas/#ixzz2b6WLBWfN
Follow us: @RizopoulosPost on Twitter | RizopoulosPost on Facebook

http://rizopoulospost.com/kleiston-logw-troikas/#axzz2ayg4pI6j



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου