Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Επισημοποιήθηκε το σκάνδαλο του ΟΠΑΠ

1 Αυγούστου, 2013-Δημοσιεύθηκε από "Oikonomicus" Anonymous
opap


Άνοιξε κατά το ΤΑΙΠΕΔ ο δρόμος για την μεταβίβαση του 33% και του μάνατζμεντ του ΟΠΑΠ στο σχήμα Emma Delta, καθώς υπογράφτηκε η συμφωνία 12ετούς παραχώρησης του αποκλειστικού δικαιώματος παραγωγής, λειτουργίας, κυκλοφορίας και διαχείρισης των κρατικών λαχείων με την κοινοπραξία ΟΠΑΠ, Intralot, και Scientific Games ύψους 190 εκατ. ευρώ. και την εταιρεία «Ελληνικά Λαχεία ΑΕ».
Έτσι οριστικοποιήθηκε και επισημοποιήθηκε ένα πολλαπλό σκάνδαλο με πολλές εκφάνσεις. Πρώτον, η έκθεση των τραπεζών συμβούλων του ΟΠΑΠ, αλλά και συμβόλαια που έχουν συναφθεί στις ΗΠΑ αποκαλύπτουν ότι Ιntralot και SGI, συμμέτοχοι-προμηθευτές του Οργανισμού στα Λαχεία, απαιτούν διπλάσιες έως και τριπλάσιες αμοιβές από το σύνηθες.
Δεύτερον, η αποκάλυψη εξώδικου του ΟΠΑΠ, όπου παραδέχεται πλέον επίσημα, έστω και με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, ότι το ποσοστό του 3,3% επί του τζίρου που ζητούν οι δύο εταιρίες είναι «μη έννομο και πέραν της χρηστής διοικητικής πρακτικής».
Τρίτον, η μη υπογραφή της συμφωνίας παραχώρησης της 12ετούς άδειας διαχείρισης και λειτουργίας των Κρατικών Λαχείων από τον καθ΄ ύλη αρμόδιο να αξιολογήσει οικονομικά για λογαριασμό του ΟΠΑΠ τη συμφωνία των Λαχείων, γεγονός που προκάλεσε, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην επιστολή παραίτησης του, σφοδρότατη ένταση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. της «Ελληνικά Λαχεία», με χρήση ύβρεων και απειλών περί απόλυσης, εις επήκοον υπαλλήλων και εξωτερικών νομικών συνεργατών του Οργανισμού.
Το σκάνδαλο του ΟΠΑΠ θεωρείται από κύκλους της αντιπολίτευσης από τα πρώτα που θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη, όποτε υπάρξει κυβερνητική αλλαγή και αφού προηγουμένως κριθούν αντισυνταγματικοί όλοι οι νόμοι προστασίας.


Read more: http://rizopoulospost.com/epishmopoihthhke-to-skandalo-tou-opap/#ixzz2b6YIyPIa
Follow us: @RizopoulosPost on Twitter | RizopoulosPost on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου